Божидар Антонов премина скоростно най-дългия туристически пешеходен маршрут в България

...
Божидар Антонов премина скоростно най-дългия туристически пешеходен маршрут в България
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Божидар Антонов с нов рекорд по маршрута Ком - Емине

Божидар Антонов мина скоростно най-дългия туристически пешеходен маршрут в България и финишира сполучливо, оповестиха от екипа му. Ултрамаратонецът измина над 600 км. от връх Ком в северозападната част на Стара планина до нос Емине край морето за 9 дни, 4 часа и 51 минути.

Възпитаникът на Националната спортна академия и умел бегач-планинар безусловно пребори тежката зима в Балкана. Премина през над 100 старопланински върха при тежки метеорологични условия, брулен от ураганни ветрове, снежни виелици и при температури до -25 градуса.
Божидар е рекордьор при лятното пробягване на маршрута с време от 4 дни и 8 часа. В зимните месеци обаче предизвикването е по-голямо. През последните дни Антонов разчиташе единствено на личните си старания и пробяга дистанцията без ски. Заедно с него, по пътя се движеше и екип сподвижници, които му осигуряваха поддръжка и заслон в почивките.

Постижението към този момент претендира да е най-хубавото. “Знаем за сходен зимен преход преди години на туристическото сдружение “Стратеш” в Ловеч, който тогава им е лишил 18 дни”, обясниха от екипа на ултрамаратонеца.

“Правя това не в името на върховете, а с цел да дам образец на младежите у нас, да им покажа, че би трябвало да спортуват и да разчитат на личната си мотивация и сили”, показа преди дни Божидар пред камерите на NOVA край хижа Узана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР