Божидар Андреев завърши на четвърто място в категория до 81

...
Божидар Андреев завърши на четвърто място в категория до 81
Коментари Харесай

Божидар Андреев донесе първи медал на България от световното по вдигане на тежести в Рияд

Божидар Андреев приключи на четвърто място в категория до 81 кг при мъжете на международното състезание по повдигане на тежести в Рияд, Саудитска Арабия.

Българинът записа дуел от 349 кг. Той се оправи със 154 кг в изхвърлянето, а в изтласкването реализира 195 кг, които му осигуриха сребърен орден в придвижването.

Шампион в категорията стана италианецът Оскар Рейес Мартинес с дуел от 356 кг. Мартинес реализира 163 кг в изхвърлянето и 193 в изтласкването.

В изхвърлянето Андреев започва със 154 кг, които подвигна без проблем. След това българският тежкоатлет опитва 158 кг и въпреки да подвигна щангата над главата си, след преразглеждането съдиите не признаха опита му. При третото си излизане на подиума, към този момент на 159 кг, Андреев въобще не бе покрай триумфа.

След разочароващото шесто място в първото придвижване в българския щаб взеха решение да рискуват оптимално и Андреев потегли с начална тежест в изтласкването от 190 кг. Тази случка се оказа изцяло оправдана и още при първия си опит той подвигна 190 кг. Последва повдигане на 195 кг, което, както и в изтласкването, не бе прието от съдийския уред след преразглеждане. Българинът обаче още веднъж опитва на 195 кг при последния си опит и този път бе изцяло праволинеен. След триумфа си той направи и задно салто на подиума, с което сподели на съдиите, че на два пъти са го ощетили в това съревнование и действително му попречиха да вземе орден и в дуела.

Златото в изхвърлянето взе Мухамадкодир Тощемиров със 164 кг, а първото място в изтласкването е за индонизиеца Рахман Абдула с 209 кг. Постижението на индонизиеца, който подвига в група " Б " на надпреварата, е и международен връх в категорията - с един кг повече от остарялото върхово достижение на българина Карлос Насар.

Представянето на Абдула и Тощемиров в обособените придвижвания им отреди второ и трето място в дуела, надлежно с 354 и 352 кг.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР