Божидар Андреев спечели пети медал за България на Европейското първенство

...
Божидар Андреев спечели пети медал за България на Европейското първенство
Коментари Харесай

Божидар Андреев ни донесе пети медал от Европейското първенство по вдигане на тежести -

Божидар Андреев завоюва пети орден за България на Европейското състезание по повдигане на тежести в албанската столица Тирана.

Шампионът от младежката Олимпиада от Нанцзин 2014 и континентален отличник от Батуми 2019 Андреев заслужи бронз в категория до 81 кг с дуел от 343 кг. Той приключи трети в изхвърлянето със единствено един сполучлив опит от 153 кг при последното си трето излизане на подиума.

Преди това българинът не съумя поредно на 150 и на 153 кг. В изтласкването Андреев стартира с триумф на 185 кг, след това подвигна 190 и опита да се пребори за среброто в крайното класиране със 195, само че не можа да се оправи с тежестта. Така той остана с бронз в дуела, бронз в изхвърлянето и сребро в изтласкването.

Победител стана арменецът Рафик Харутюнян с 354 кг (160 и 194), а среброто взе испанецът Андрес Мата с 346 кг (160 и 186).

България към този момент има пет оценки в дуела на Европейското състезание в Албания. В предходните дни злато сграбчиха Ангел Русев, Иван Димов и Валентин Генчев, а Габриел Маринов също отвоюва бронз. Общо с обособените придвижвания медалите са 14, а в класирането по народи националите са водачи при мъжете.

По-късно през днешния ден на подиума в Тирана страната ще бъде показана от 17-годишния международен първенец за мъже Карлос Насар, който от 18:00 часа българско време ще подвига в категория до 89 кг, а след 21:00 часа на подиума при дамите в категория до 76 кг ще излезе Мария-Магдалена Кирева.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР