Боинг може да продаде поне две от дейностите на отбранителното

...
Боинг може да продаде поне две от дейностите на отбранителното
Коментари Харесай

Boeing обмисля продажбата на отбранителни активи: Bloomberg

Боинг може да продаде най-малко две от дейностите на отбранителното си поделение, с цел да усъвършенства финансовото си положение на фона на възходящите опасения за сигурността, съобщи  Блумбърг, базирайки се на неназовани източници, осведомени с полемиките.

Вторият по величина производител на самолети в света по пазарна капитализация наскоро изпадна в съществени разтърсвания, като акциите му се сринаха на фона на поредност от кавги, свързани с контрола на качеството, които доведоха до приземяване на самолети и голям брой инспекции за сигурност.

Боинг е заел финансови консултанти, които да проучат интереса към няколко от по-малките му звена, в това число Digital Receiver Technology и неуточнени отбранителни стратегии в границите на подразделението за световни услуги на корпорацията, оповестиха източниците на Блумбърг, като прибавиха, че напъните са в ход от към година.

Съобщава се, че авиокосмическият колос обмисля и разновидности за продажба на каузи си в United Launch Alliance (ULA), взаимното дружество за изстрелване на ракети, притежавано взаимно с Lockheed Martin. По-рано тази година в медиите се появиха известия, че към ULA е проявен интерес от страна на Blue Origin на Джеф Безос.

Всяка продажба на отбранителни артикули от страна на Boeing, един от главните реализатори на Пентагона, ще бъде подложена на деликатен надзор от страна на американските регулаторни органи, защото опасенията за консолидация измежду най-големите снабдители се усилват, съобщи Bloomberg. Освен това се оповестява, че антитръстови регулатори като Лина Хан, ръководител на Федералната комерсиална комисия, са подлагали на критика монопола на Boeing върху производството на цивилен самолети в Съединени американски щати.

Производителят на самолети е изправен пред вълна от одити за сигурност на своя аероплан 737 MAX 9 след съвсем пагубния случай на 5 януари, когато полет на Alaska Airlines, пътуващ от Портланд, Орегон, за Калифорния, трябваше да се върне назад, откакто панел на вратата се откъсна на височина 16 000 фута и рани няколко от 171-те пасажери на борда.

След случая акциите на Boeing изгубиха повече от 30 %. Във вторник ръководителят на Федералната авиационна администрация (ФАА) Майк Уитакър съобщи пред Ройтерс, че производителят би трябвало да усъвършенства културата на сигурност и да реши проблемите с контрола на качеството, преди да му бъде позволено да усили производството на 737 MAX, който преди този момент беше определян от Boeing като " най-безопасния аероплан " на пазара.

Съобщава се, че американският одит за сигурност на индустриалния развой на проблематичния аероплан е открил десетки дефекти, в това число потреблението на сапун за миене на съдове и хотелска основна карта като спонтанни принадлежности. По-рано бе обявено, че FAA е открила 97 казуса с " несъответствия " в Boeing и е провалила самолетостроителя при 33 от общо 89 продуктови одита. Регулаторният орган краткотрайно приземи всички самолети 737 MAX 9 в Съединени американски щати за осъществяване на инспекции за сигурност.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР