БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбийският президент Густаво Петро заплаши във

...
БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбийският президент Густаво Петро заплаши във
Коментари Харесай

Колумбия заплашва да прекъсне връзките си с Израел, ако не спази резолюцията на ООН за прекратяване на огъня

БОГОТА, Колумбия (AP) — Колумбийският президент Густаво Петро заплаши във вторник да прекъсне дипломатическите връзки с Израел, в случай че страната не дава отговор на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която приканва за неотложно преустановяване на огъня в линията Газа.

Петро направи известието на X, прочут преди като Twitter. В понеделник той разгласява друго известие, в което отпразнува утвърждението на резолюцията и прикани други народи да преустановят връзките си с Израел, в случай че той не приключи военната си атака в линията Газа, която докара до гибелта на повече от 32 000 души, съгласно към Министерството на здравеопазването на Газа.

Външното министерство на Израел отговори на опасността на Петро във вторник с туит, в който се споделя, че близкоизточната нация ще „ продължи да пази своя народ и няма да се поддаде на никакъв напън и закани. ”

Външното министерство упрекна Петро, ​​че е „ покровител на терористите от Хамас “, които са избили деца и дами по време на нападе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР