Богато илюстрираният атлас с текстове на Рами Малик и илюстрациите

...
Богато илюстрираният атлас с текстове на Рами Малик и илюстрациите
Коментари Харесай

Кои са видовете, застрашени от изчезване?

Богато илюстрираният атлас с текстове на Рами Малик и илюстрациите на Павла и Павел Дворси прави тематиката за грижата на планетата налична за младите читатели.

Високите достижения на човешката цивилизация имат своята цена, която заплаща освен индивидът, само че и природата. Наред с други притеснителни трендове като замърсяването на морската вода, обезлесяването, пресъхването на езерата и други биосферни феномени статистиките за скотски типове, застрашени от изгубване, от години стават все по-притеснителни.
 „ Денят на прасето “ от Джош Малерман – изцяло откачена и кървава история от създателя на „ Кутия за птици “ „ Денят на прасето “ от Джош Малерман – изцяло откачена и кървава история от създателя на „ Кутия за птици “
Гениална и злокобна история в духа на романите на Стивън Кинг. Преди екранизацията на хитовото продължение по „ Кутия за птици&ld...

Кои обаче са те?

Богато илюстрованият „ Атлас на застрашените типове “ с текстове на чешкия публицист и популяризатор на науката Радек Мали и илюстрациите на Павла и Павел Дворски споделя на дребни и огромни читатели за 41 скотски типа, чиято дива популация е толкоз намаляла, че има заплаха да изчезнат в идващите години.

В тази къса, само че изчерпателна книга създателят изяснява за какво бързото повишаване на популацията (почти четири пъти по-многобройно за последните 100 години) може да се трансформира в опасност за флората и фауната; за какво биологичният баланс на животинските типове и техните местообитания е съществено нарушен, а растителните и скотски типове изчезват с такава скорост, че явлението се следи мигновено в хода на нашата геоложка ера.

Някои от героите в този атлас живеят на Земята от времето на динозаврите и са претърпели голям брой катаклизми и климатични промени. Някои от тях познавате от рисунки, филми, анимации и разкази. За други ще чуете за първи път. Общото сред императорския кълвач, коралите, огромната панда и планинската горила с какапото и списковия ара е, че всички те зависят от човешките дейности.
 „ Орисано “ от Искра Урумова – магична история, въодушевена от българския фолклор „ Орисано “ от Искра Урумова – магична история, въодушевена от българския фолклор
Четвъртият самодивски сезон в света на „ Откраднато, обречено, опазено “ споделя за изпепеляващата обич сред двама млади,...

Историята им е разказана налично и забавно, а илюстрациите на Павел и Павла Дворски ще пленят сърцата на дребни и огромни.

„ Атлас на застрашените типове “ от Радик Мали е не просто красива книга с илюстрации, а обръщение към най-младите читатели, зов за помощ за тези, които не могат да я изискат сами. Защото бъдещето зависи от нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР