Богатите туристи, изглежда, се връщат в Тайланд отново, след като

...
Богатите туристи, изглежда, се връщат в Тайланд отново, след като
Коментари Харесай

Руски милиардер е вторият магнат, акостиращ в Тайланд с яхтата си СНИМКИ

Богатите туристи, наподобява, се връщат в Тайланд още веднъж, откакто рестриктивните мерки за пътешестване са отстранени, а един от най-големите признаци е круизните кораби, подредени един до различен там.

Един от тези кораби е била и суперяхтата " Cloudbreak ", благосъстоятелност на съветския милиардер - Александър Александрович Светаков, която е била видяна закотвена покрай Ко Самуи в събота.



54-годишният Светаков е вторият милиардер, който дошъл в региона със суперяхта. Първият бил 85-годишният английски предприемач и вложител - Джо Луис, и той хвърлил котва на брега на Сурат Тани в средата на май.

Тайландският команден център за морско правоприлагане инспектира яхтата на стойност 3,9 милиарда бата и установи, че всички 13 пасажери и шестима членове на екипажа, са изцяло имунизирани против Covid-19, съгласно критериите на Министерството на публичното здраве в Тайланд.



Губернаторът на Сурат - Тани Вичавут Джинто заяви, че идването на Светаков доказвало, че островите Самуи, Тао и Фа-нган имали огромен капацитет за привличане на туристи.

Той прибавя още, че морското министерство възнамерявало да построи пристанище за круизни кораби на нос Hin Khom, намиращ се на брега на Самуи, като той щял да генерира доста доходи, откакто бъде приключен.



„ Преди пандемията броят на круизните кораби от Европа и Сингапур, влизащи в Кох Самуи всяка година, се е нараснал от 48 на 64 “, добавя още губернаторът на Сурат, добавяйки, че повече от 200 000 пасажери на круизни кораби са били прехвърляни на острова годишно.

Светаков, който е строителен бизнесмен и ръководител на Absolut Group, получил 75-метровия Cloudbreak от немските корабостроители Abeking и Rasmussen през 2016 година



Яхтата на руснака можела да побере до 12 посетители в шест жилището, включващи основен апартамент, три двойни каюти и две двойни каюти. Суперяхтата разполага също с хеликоптерна площадка и открит плувен басейн, написа пловдивският публицист Панчо Благоев в THE NATION THAILAND.



Превод: Glasnews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР