Богатите стават по-богати, а бедните все по-бедни. Някои си обясняват

...
Богатите стават по-богати, а бедните все по-бедни. Някои си обясняват
Коментари Харесай

Съветите на богатите: Най-лесният начин да забогатееш

Богатите стават по-богати, а бедните все по-бедни. Някои си изясняват това възходящо неравноправие с разнообразни държавни политики, само че сигурно в процеса има и капиталов съставен елемент, пишат.

Много хора допускат, че евентуално съществуват някакви секрети капиталови благоприятни условия, непокътнати единствено за богатите. Когато разполагате с повече пари, на ваше разположение са извънредни покупко-продажби, различни вложения и най-хубавите финансови мениджъри.

Това може и да е правилно за шепа вложители, само че един бърз взор към това по какъв начин най-богатият 1% и най-заможните10% разпределят своите активи демонстрира доста по-прост път към финансовото благоденствие, написа списаниеFortune.

Акции или парцели?
Ако данните на Федералния запас за персоналното благосъстояние се " разбият " по чиста стойност, която се пресмята, като се приспаднат пасивите от активите и се извадят пасивите, се получава доста забавна картина.

Оказва се, че най-богатите 10% от американците държат близо 70% от активите в Съединени американски щати, до момента в който останалите 90% държат 75% от задълженията.По-бедните 50% от хората имат единствено 6% от активите, само че цели 32% от пасивите.

Собствеността на фондовия пазар е разпределена още по-неравномерно. Най-богатият 1% има повече от 53% от акциите, до момента в който най-богатите 10% имат 89 на 100 от корпоративните дялове.

Именно акциите са класът активи, който исторически има най-висока дълготрайна възвръщаемост, което изяснява повишаването на разликата сред " имащите " и " нямащите ".
Какви са поуките?
Според разбора на Fortune, има три съществени извода, които могат да се създадат от данните за разпределението на благосъстоянието.

Не концентрирайте вложенията си.Докато най-долните 90% са вложили по-голямата част от благосъстоянието си единствено в един актив – техния дом, горните 1% имат по-балансиран метод.

Къщата евентуално постоянно ще бъде най-голямата покупка за множеството хора, само че е значимо да диверсифицирате парите си и в други активи, като акции и облигации.

Не задлъжнявайте доста.Има положителни и неприятни форми на дълг. Повечето от нас би трябвало да употребяват ипотечен дълг, тъй като не доста хора разполагат с задоволително пари в брой, с цел да си купят жилище.

Но е значимо да се означи, че дългът понижава чистото благосъстояние, сходно на възвръщаемостта на акциите, която се натрупва във ваша изгода.

Купувайте акции.Не всеки може да има личен бизнес, само че достъпът до част от корпоративните облаги посредством вложения на финансовия пазар е опция за всички.

Това е и най-лесният метод за създаване на благосъстояние в дълготраен проект, защото разпределя към доста хора триумфите на най-големите и най-хубавите компании в света.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР