Богатите също плачат! Те са хора, които харчат с широка

...
Богатите също плачат! Те са хора, които харчат с широка
Коментари Харесай

Богатите също плачат! Те са хора, които харчат с широка ръка, да ама не!

Богатите също плачат! Те са хора, които харчат с необятна ръка, да но не!
Много от тези, които не се тормозят за банковите си сметки, в действителност деликатно наблюдават какъв брой и защо излиза от тях като средства.

С други думи – имат привички, които бедните нямат. Като да вземем за пример:

Купуват в огромни количества

Времето е пари и хората с пари го знаят.

Те купуват огромни количества от стоките за дома – хартии, битова химия, дълготрайни артикули. Не се презапасяват, само че осъзнават, че по-големите количества постоянно са по-евтини и с по-изгодни промоции.

А добре снабдените шкафове значат и по-редки разходки до магазина за попълване на провизиите, надлежно по-малко разноски за гориво и нерви по опашките в супермаркетите.

Честото извършване на покупки носи със себе си и опасности от непотребни покупки, просто тъй като сме забелязали нещо по рафтовете и сме решили да харчим още и още за него.

Хранят се вкъщи

Шон Мартин е изпълнителен шеф на огромна компания за недвижими парцели в Денвър, само че пред Yahoo! е безапелационен, че храненето по заведения за хранене изпразва портфейла даже и на по-платежоспособните.

Мартин изяснява, че първокласните заведения за хранене от дълго време са стръв по-скоро за междинната класа, която желае да се показа за богата, а не за същински богатите.

Една вечеря, даже и екзотична и с по-редки артикули, излиза надалеч по-евтина, в случай че е приготвена в домашни условия. Докато в заведенията за хранене с изключение на за храна, плащаме и за обслужване и сервиз.

По мнение на Мартин огромните менюта изпълнени с апетитно разказани ястия ни карат да харчим прекомерно доста и да поръчваме чинии, които няма да доядем. Затова макар опциите си той избира да вечеря вкъщи и показва, че не е единственият.

Не пазарят импулсивно

Импулсивните покупки са за по-бедните.

Мнението е на не кого да е, а на Ким Кардашиян, която може и да няма нищо срещу някой импулсивно да си купи от нейните артикули, само че самата тя се въздържа да пазари непринудено.

За американския Cosmopolitan Кардашиян прецизира, че когато е на лов за фешън находки, не се скъпи да харчи. Тя обаче от дълго време е в ролята и на търговец и декларира, че артикули, които ни карат да ги купим импулсивно – било то на промоция, или с друга стръв – в действителност не са добра договорка.

Самата Ким е забелязала, че в тази категория постоянно попадат неща, които към този момент са демоде или не са с положително качество.

Харчат пари за време с околните, а не за празни занимания

Обиколки по увеселителни паркове, кино, боулинг, билярд, безпределно доста абонаменти за стрийминг услуги – това са все неща, за които богатите се въздържат да харчат.

Те по-скоро биха платили за хубава екскурзия или пълностоен СПА уикенд с най-близките, вместо за занимания, в които в действителност няма да си поддържат връзка изключително с приятелите и фамилията. Времето е скъпо, а времето с околните – още повече.

Шон Мартин от Денвър вижда, че някои негови по-бедни другари харчат по 30-40 $ месечно единствено за стрийминг услуги, а през лятото хвърлят безразсъдно доста пари за парк като “Дисниленд ”.

В последна сметка те остават с празен портфейл, куп пароли за стриймингите и няколко фотоси за спомен от увеселителния парк.

Източник: webcafe.bg

Още вести четете в категория Живот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР