Богатите на цинк храни могат да помогнат на заразен човек

...
Богатите на цинк храни могат да помогнат на заразен човек
Коментари Харесай

Богатите на цинк храни помагат за борба срещу COVID-19

Богатите на цинк храни могат да оказват помощ на инфектиран човек да се оправи по-бързо с ковид, изяснява съветска диетоложка, представена от РИА Новости.
По думите на нутриционистката Лера Лавски цинкът е значим за образуването на Т-клетъчен имунитет.

Микроелементът се среща в животинските артикули. Следователно диетата на пациент с COVID-19 би трябвало да включва месо, черен дроб, риба и морски блага.

От растителните храни са потребни кафяв ориз, спанак, моркови, грах, лук и съвсем всички ядки.

Лавски напомня и признаците на дефицит на цинк в организма. Според нея за това свидетелстват кожни обриви.

Вижте и кои са продуктите с най-високи концентрации на цинк, които ще ви оказват помощ да си набавите нужното количество.

Стриди
Нищо чудно, че се славят като афродизиак – повода е точно високото количество цинк, който съдържат – 32 мг в 6 стриди, или 200% повече от нужната ни дневна доза.

Червено месо

Телешко, свинско, агнешко или пилешко са все положителни източници на цинк, плюс богат набор от витамини от група В, които в допълнение се грижат за положителното положение на мозъка и паметта.

Кашу
Със 100 г кашу с изключение на цинк, ще си набавите и богато количество потребни мазнини, както и % от нужното ви желязо.

Нахут
Все едно имаме потребност от причина да ядем повече хумус – така и така го обичаме задоволително, само че с една 1 ч.ч. нахут си набираме и 2.6 мг цинк, плюс фибри и протеин.

А по какъв начин да приготвите съвършения хумус – мек, кремообразен и с богат кондензиран усет? Рецептата е тук.

Боб
Освен 0.9 мг цинк в 100 г сварен фасул, си набираме и протеин, и диетични фибри (както разтворими, по този начин и неразтворими), които подкрепят действието на храносмилателната система.

Бадеми
Тук получаваме спомагателен бонус, защото бадемите са богати на витамин Е, който също покачва имунитета.

Тиквено семе
10 мг в 100 г е повече от добра причина да не изхвърляте семките, когато почиствате тиквата. Вместо това ги запечете и ги прибавете към салатата. А какво да вършиме с тиквата? Потърсете повече ентусиазъм, като изтеглите тази брошура с предписания, които събрахме от участниците в състезанието ни “Изкушения с тиква”.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР