Богата реколта от картофи Много хора имат погрешното схващане, че

...
Богата реколта от картофи Много хора имат погрешното схващане, че
Коментари Харесай

Богата реколта от картофи – спазвайте следните правила

Богата годишна продукция от картофи

Много хора имат неправилното разбиране, че е задоволително да заровят картофите, с цел да получат добра годишна продукция. Разбира се, това не е по този начин. Дори за самото засаждане на картофи има правила, да не приказваме за последващата грижа. Какво можете, какво не можете, по какъв начин да го извършите и какво не би трябвало да вършиме, когато отглеждате картофи?

Колкото по-малък е посадъчният материал, толкоз по-големи картофи дава, само че по-малко като количество. Колкото по-голям е засаденият картоф, толкоз по-малки ще са картофите, само че ще има обилие от тях.

Ако засадите картофите незабавно на огромна дълбочина, тогава картофите ще бъдат по-дребни.

По-добре е да не подхранвате картофите с оборски тор. Колкото и да е необичайно, това ще се отрази на усета.

2 седмици след цъфтежа, коства си да се окосите върховете. Така картофите ще бъдат едри и вкусни.

Картофите, сходно на доста култури, са застрашени от фитофтора. Но фитофтората, от своя страна, не обича почвата, където изобилства мед. Следователно, обработката на картофите преди засаждането ще ви спести доста проблеми, а картофите ще бъдат избавени от фитофтора. Освен това можете да напръскате върховете незабавно щом се появи.

Ако не сте създали обработка в точния момент и върховете стартират да почерняват отрежете ги и ги изгорете незабавно. Така че има късмет да спасите картофите.

Засадете невен по краищата на картофеното поле. Тези растения плашат доста вредители.

Но с цел да не оставите колорадския бръмбар да се засели по картофите, би трябвало да засадите: кориандър, латинка вратига. Колорадският бръмбар не обича миризмата на тези растения.

Колкото и да обичате да оформите красиво картофено поле, не засаждайте слънчогледи там. Тези растения не се понасят едно друго.

Третирайте семето преди засаждането за вредители. И прибавете борна киселина към разтвора. Така вие защитавате картофите и стимулирате техния напредък.

Използвайте научния метод за стимулиране на образуването на кълнове. Това би трябвало да се направи преди появяването на кълнове. В средата на картофа направете разреза. Така кълновете ще се появят по целия картоф.

Вижте още: Солена вода с куркума при възпалено и мъчително гърло

Не заравяйте картофите просто по този начин. Засадете ги вярно, грижете се за тях, с цел да получите богата годишна продукция от картофи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР