Богат човек може да стане в България с комбинация от

...
Богат човек може да стане в България с комбинация от
Коментари Харесай

Не съществува държава, която да прави хората богати

Богат човек може да стане в България с композиция от умения, труд, разум и известна доза шанс.

Хора и то стеснен кръг, могат да станат богати посредством страната единствено, в случай че я източват.

Бюджет 2024 година влезе за разискване на изключително съвещание в Народното събрание. Финансовата рамка е изчислена при растеж на стопанската система от 3,2%, средносрочна инфлация от 4,8 на 100 и недостиг от 3% на начислена основа.

" Очакванията за растежа на стопанската система от 3,2% е прекомерно оптимистичен. Това значи, че приходната част на бюджета е извънредно напрегната. Ще забележим дали събираемостта ще компенсира, само че в случай че това не се случи, което е евентуално, ще сме очевидци на по-ниски доходи. Това ще се отрази на разноските. Очаквам, че ще забележим несъблюдение на финансовата стратегия, където сега е заложен буфер за несъблюдение на приходите ", коментира икономистът доктор Юлиян Войнов.

Според него бюджетът е оптимистично изработен и има доста провокации за идната година.

Пред Bulgaria ON AIR икономистът Преслав Райков каза, че инструментът за правенето на хората богати е посредством бизнеса и принадената стойност, който се носи главно от частната самодейност и положителното ръководство.

" Относно бюджета, обществено и политически ще има добър резултат.

Икономически и дейно използван няма да е добър резултатът.

Съгласен съм с господин Войнов, че бюджетът и финансовата стратегия са главното перо, с което страната можеше да подтиква развиването на стопанската система. Сега го вършим посредством потреблението, не разпростира стопанската система ", изясни Райков.

Ако властта се опита да задоволи всички претенции, ще имаме доста съществени проблеми с бюджета, посочи доктор Войнов.

" Ние сме една от страните, която мина сносно през последните два огромни стопански цикъла на Ковид и енергийните цени. Увеличението на приходите на популацията изпревари инфлацията. Увеличението на приходите води до напън върху инфлацията. В такава обстановка не е добре да се наливат средства в нарастване на приходи ", счита доктор Войнов.

Райков уточни, че коледните надбавки не са препъникамък в бюджетната рамка: " И сега пенсионната система е на сериозен предел в това да се финансира основно от бюджета. Моделът, на който разширяваме пенсионната система, основана на налози и дълг, би трябвало да спре ".

Райков предвижда, че ще влезем в новата година с обикновено гласуван бюджет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР