Бог да прости Негово Светейшество. За мен е голяма загуба.

...
Бог да прости Негово Светейшество. За мен е голяма загуба.
Коментари Харесай

Доц. Иво Найденов: Патриарх Неофит трудно ще бъде заменен

Бог да елементарни Негово Светейшество. За мен е огромна загуба. Той е нашият преподавател, сътрудник, другар. Той е индивидът, който в действителност мислеше за Богословския факултет. Когато влезем в кабинета по музика, където той е обитавал като учител, към момента виждаме нотните листа, изписани с неговия превъзходен и  хубав почерк. Това сподели в ефира на " Здравей, България " доцент Иво Найденов, декан на Богословския факултет на Софийския университет.

" Духа на патриарх Неофит е, в Богословския факултет и там ще остане. Наша е задачата да пазим светла неговата памет ", добави той.

Според него Неофит е бил един друг патриарх. " Някак не успяхме да сменяем строгия взор на дядо Максим с благите очи на Негово Светейшество Неофит. Дълго време го критикувахме за това, което през днешния ден слушаме с трогване в медиите. Колко е добър и разбиращ. Трудно ще бъде сменен. Процедурите са ясни, претендентите доста. Който и патриарх да изберем, ние би трябвало да бъдем зад него и да разбираме, че той се стреми да управлява Българската православна църка, съгласно своите показа ", добави Найденов.

По думите му посоката на църквата е една, образецът е Христос. " Всеки един патриарх би трябвало да води църквата в вярната посока ", уточни още доцент Иво Найденов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР