Боевете в Украйна в момента са в задънена улица, тъй

...
Боевете в Украйна в момента са в задънена улица, тъй
Коментари Харесай

Шефът на украинското военно разузнаване: Русия е в задънена улица, ще обяви нова мобилизация

Боевете в Украйна сега са в задънена улица, защото нито Украйна, нито Русия могат да реализират забележителен прогрес, съобщи ръководителят на украинското военно разузнаване в изявление за ББС, до момента в който Киев чака по-модерни оръжия от западните съдружници.

Кирил Буданов съобщи, че Русия " в този момент е изцяло в задънена улица ", понасяйки обилни загуби и счита, че Кремъл е решил да разгласи нова готовност на наборниците. Той добави обаче, че украинските сили към момента не разполагат с запаси, с цел да продължат напред в голям брой области. 

" Не можем да победим руснаците безапелационно на всички фронтове, нито пък те могат. Очакваме с неспокойствие нови оръжейни доставки и идването на по-модерни оръжия ", посочи Буданов, представен от БНР. 

По-рано този месец след серия от съветски провали украински публични лица предизвестиха за опцията от нова сухопътна атака на Москва откъм Беларус при започване на 2023 година. Според тях, това може да значи втори опит да се превземе столицата Киев. Буданов обаче сподели, че съветското активизиране в Беларус, в това число напредването на хиляди бойци, е по-скоро опит да се отклони вниманието на украинските въоръжени сили от бойните полета на юг и изток. 

В друго изявление за Би Би Си ръководителят на английските разследващи служби Джеръми Флеминг съобщи, че спорът в Украйна бележи голяма смяна във връзка с публикуването на разследващи данни. Флеминг добави, че актът на разсекретяване на разследващи данни е „ много мъчно решение в доста връзки “, тъй като са положени доста старания за събирането на информация, само че пък няма смисъл, в случай че тя не може да бъде употребена. 

Флеминг беседва директно в ефир с американската си колежка Аврил Хейнс, която посочи, че „ да се държи популацията в течение на това, което виждаме и включването му в диалога за събитията е от решаващо значение “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР