Боеприпаси с изтичащ срок на годност дава Министерството на отбранатана

...
Боеприпаси с изтичащ срок на годност дава Министерството на отбранатана
Коментари Харесай

Запрянов: ВМЗ взима решенията за остарелите боеприпаси предоставени от МО

Боеприпаси с изтичащ период на валидност дава Министерството на отбранатана ВМЗ „ Сопот “, в подмяна на което получава нови. МО няма отношение по отношение на тези муниции. То не е страна в този развой. ВМЗ взима решенията по отношение на тези муниции. Това съобщи пред БНР заместник-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов.

„ В момента се прави логистична интервенция за даването на одобреното по втория пакет помощ за Украйна – признат като лист от Народното събрание “, посочи Запрянов.

Той посочи, че в квалифицирания пакет влизат 100 БТР-а и още 50 други машини.

„ Предстои да бъде контрактувано и конкретизирано сред Украйна и Министерство на вътрешните работи какво тя ще получи като помощ. Тази помощ ще влезе в Меморандума, който Министерство на вътрешните работи ще подпише. При довеждане докрай на Меморандума, той ще бъде подписан и одобрен. Тогава ще се обясни за Народно събрание и обществото какви машини и какво тъкмо става въпрос “.

 

 Радев Снимка: БГНЕС

Той уточни, че мнението му се разграничава от позицията на президента Румен Радев за Украйна.

„ Няма по какъв начин да обвиним жертвата, че желае да продължава тази война. Да искаш да освободиш своите територии и това да се квалифицира като предпочитание за война – е нонсенс “, разяснява още Запрянов.

„ България ще реализира 2% от Брутният вътрешен продукт за защита “, уточни зам.-министъра.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР