Боеприпасът е от Втората световна война, авиобомба, около 200 кг.

...
Боеприпасът е от Втората световна война, авиобомба, около 200 кг.
Коментари Харесай

Зам.-началникът на отбраната Емил Ефтимов: Откритата авиобомба е от Втората световна война, засега няма опасност от взрив

Боеприпасът е от Втората международна война, авиобомба, към 200 кг. Това сподели пред публицисти зам.-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов за открития арсенал в столицата. „ Засега не предвиждаме непосредствена заплаха от гърмеж “, съобщи той. Попитан, в случай че интервенцията не завърши през днешния ден, ще нощуват ли живущите в региона на открито. Емил Ефтимов разяснява: „ Ще създадем всичко допустимо това да не се случи. Засега постройките в непосредствена непосредственост до мястото на боеприпаса би трябвало да останат обезлюдени “. „ Процедурата е, че боеприпасът се разузнава на място.

След това се дефинира методът за превозването му, извозването и унищожаването “, уточни той и посочи, че такива муниции не се обезвреждат, а се унищожават. „ Специалистите ни го разузнаха бързо, даже направиха къса историческа информация “, разясни зам.-началникът на защитата и добави, че откритият арсенал е мощно корозирал. „ Бомбардировки са паднали в тази част на града, боеприпасът е от този момент “, сподели още вицеадмиралът.

„ Ситуацията е под надзор. Изказвам благодарности към екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община за бързата реакция и отличната съгласуваност “, уточни зам.-началникът на защитата. „ Екипите ни по неутрализиране на муниции пътуват към мястото. Ще създадем всичко допустимо да проведем интервенцията при строго съблюдаване на ограниченията за сигурност “, разгласи Емил Ефтимов. „ Преди всичко и преди всичко са ограниченията за сигурност. Условията и условията ни дефинират дейностите да се правят в светлата част на денонощието “, сподели още той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР