Боен самолет F-18 Хорнет се разби във военновъздушна база в

...
Боен самолет F-18 Хорнет се разби във военновъздушна база в
Коментари Харесай

Испански боен самолет F-18 се разби при подготовка на авиошоу

Боен аероплан F-18 " Хорнет " се разруши във военновъздушна база в испанския град Сарагоса, но водачът катапултира сполучливо, заяви испанското министерство на защитата, представено от Ей Би Си Нюз.

Самолетът е паднал в периметъра въз основата, заяви министерството на защитата в " Туитър ". Базата, която се намира на към 16 километра отвън града, принадлежи на Испанските военновъздушни и галактически сили.

Пилотът е настанен в болница и няма заплаха за живота му, оповестиха военните. Испанската социална новинарска организация EFE сподели, че F-18 е упражнявал за авиошоу, когато е станал случаят.

Според Гражданската армия водачът е получил наранявания по краката, тъй като е катапултирал с парашут от ниска височина. Той е бил евакуиран в болница с хеликоптер. Според водача самолетът е получил техническа щета.

Американският военен аероплан F-18 " Хорнет " е от 80-те години на предишния век и е закупен от военновъздушните сили на няколко съюзнически страни.

Испанските военновъздушни сили получиха първите си 72 самолета F-18, създадени от McDonnell Douglas през 1983 година Изтребителите, известни със своята еластичност, влязоха в употреба три години по-късно. По-късно военновъздушните сили на Испания закупиха спомагателни бройки F-18.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР