Boeing спира производството на легендарния и популярен сред пасажерите модел

...
Boeing спира производството на легендарния и популярен сред пасажерите модел
Коментари Харесай

Спира производството на легендарния Boeing 747

" Boeing " стопира производството на именития и известен измежду пасажерите модел аероплан Boeing 747-8, макар че решението не е официализирано, съобщи организация Bloomberg, представена от БГНЕС.
" Последните 747-8 ще изоставен фабриката край Сиатъл след към две години - решение, което към момента не е публично оповестено, а срокът може да бъде изменен от незначителни промени във финансовите доклади ", написа организацията.
Последната версия на този аероплан не реализира търговски триумф, тъй като самолетните компании минаха към модели с два мотора за дългите направления, се споделя в материала. Икономическият спад поради ковид в този момент в допълнение усложнява продажбата на самолети, показва организацията.
Credit Suisse пресмята, че през последния месец 91% от Boeing 747 не летят, а 97% от европейския еквивалент на лайнера - A380 също са краткотрайно приземени.
Първият полет на Boeing 747 се реализира през 1969 година, а от 1970 година той влиза в постоянна употреба. Общо са създадени повече от 1500 самолета с разнообразни модификации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР