Boeing изпревари Airbus на авиошоуто в Farnborough тази седмица ©

...
Boeing изпревари Airbus на авиошоуто в Farnborough тази седмица ©
Коментари Харесай

Boeing победи Airbus във въздушно шоу над Фърнбъроу

Boeing изпревари Airbus на авиошоуто в Farnborough тази седмица

© Toby Melville Още по тематиката
Boeing изпреварва Airbus по поръчки на самолети през първото полугодие

Доставките на самолети на най-големия авиопроизводител са нарастнали със 7% през интервала
12 юли 2018
Airbus предвижда високи продажби през идващите 20 години

Компанията чака за този интервал да продаде 37.4 хиляди самолета на стойност 5.8 трлн. $
9 юли 2018
Boeing и Embraer основават взаимно сдружение, с цел да конкурират Airbus

Обединението е реакция на придобиването на мажоритарен дял в самолетната стратегия CSeries на Bombardier от Airbus
7 юли 2018
Airbus поема контрола над самолетната стратегия CSeries на Bombardier от 1 юли

Европейският производител възнамерява да свие разноските и да усили продажбите на самолети от CSeries
10 юни 2018
Airbus и Delta трансформират авиоиндустрията с 5G мрежа

Компаниите възнамеряват да обезпечат достъп на пасажерите до високоскоростен 5G интернет по време на полет до 2020 година
27 фев 2018
Airbus обмисля да приключи производството на Superjumbo А380

Бъдещето на най-големия пътнически аероплан Superjumbo A380 зависи от евентуална договорка с Emirates
17 яну 2018 Boeing изпревари по поръчки съперника си Airbus на авиошоуто в английския град Фърнбъроу през предходната седмица. Двата най-големи производители на самолети в света повториха миналогодишно достижение от към 900 поръчки, които пристигнаха главно от лизинговите компании. Битката сред двата колоса продължава с цялостна пара, до момента в който комерсиалната война към този момент стартира да се отразява на промишлеността, написа Reuters.

Най-големият производител на самолети в света съобщи, че е спечелил 528 поръчки по време на събитието в Южна Англия, до момента в който Airbus оповестява за 431 нови покупко-продажби или 371, изключвайки неотдавна добитите Bombardier CSeries, в този момент преименувани на A220.

Тук всичко с ангажимента, че направените поръчки, постоянно са и условни - в следствие някои поръчители се отхвърлят поради закъснение на доставки или просто евакуиране. Все отново обаче те са значим барометър накъде се движи промишлеността.

Отражението на комерсиалната война

Имаше и към 400 покупко-продажби, при които имената на купувачите не бяха оповестени - извънредно при събитие, чиято съществена цел е да се притегли гласност. Това накара един пратеник напускайки Фърнбъроу да каже, че е участвал на " НЛО шоу ".

Airbus отдаде това поведение на напрежението в бранша поради комерсиалната война. " Фактът, че светът се разсънва, с цел да види какъв туит е блъснал някоя част от света в действителност не оказва помощ ", споделя шефът по продажбите на Airbus Ерик Шулц, като очевидно се базира на честото потребление на Twitter от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Битката

Бързо разрастващата се AirAsia, направи влиятелната поръчка на Airbus за 34 спомагателни джета A330neo, като усили покупката си до 100. A330neo е обиден от поредност от пазарни загуби от по-новите Boeing 787, откривайки опцията за отвод от AirAsia.

Битката за продажби в този сегмент 250-300 места бе видна предходната седмица, когато Boeing удостовери поръчка за минимум 10 самолета от модел 787 от Хавайските авиолинии, оставяйки A330neo в нежелано състояние.

В друго основно полесражение Airbus направи удар, като сграбчи поръчка за 50 самолета A321neo от VietJet на Виетнам. A321neo изпреварва Boeing в тази 220-местна ниша.

VietJet е поръчвала и от двата колоса, отразявайки опитите на Виетнам да диверсифицира доставките и да построи бизнес връзки с повече снабдители.

Шоуто във Фърнбъроу бе и тест за дребни джет-мейкъри в развой на усвояване от Airbus и Boeing. Airbus неотдавна приключи придобиването на А220, а Boeing се съгласи да купи комерсиалното самолетно отделение на бразилския Embraer.

Лизинговите компании

Лизинговите компании са топ купувачите, като се появяват и такива, които преди този момент не са купували непосредствено от производителите. Тяхната политика беше да купуват непосредствено създадени самолети от самолетни компании и по-късно да им ги отдават чартърен. Този сегмент се разви поради наводняване от нови капиталови пари в търсене на възвръщаемост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР