Бобовите растения са много полезни, а за още по-голямо удобство

...
Бобовите растения са много полезни, а за още по-голямо удобство
Коментари Харесай

Боб пинто – шарена наслада за вкусовите сетива

Бобовите растения са доста потребни, а за още по-голямо улеснение – има доста и разнообразни типове. Прочетете повече за боба пинто, неговите хранителни изгоди и за това по какъв метод може да го употребявате в кухнята.

Бобът пинто произлиза от Латинска Америка, ето за какво той е необятно публикуван в обичайна кухня в тази част на света. В недопечен тип бобовите зърна са по-скоро бели, само че с топлинната обработка те трансформират цвета си и стават с червеникаво-кафяв цвят. Бобът пинто има освен гръмък външен тип, само че и кремообразна конструкция и внимателен сладостен усет.

За да сготвите боба пинто, най-добре го накиснете за към 10-12 часа във вода. След това го варене на по-слаб огън, до момента в който омекне. Използвайте съотношението 1:3 фасул пинто и вода.

Бобът пинто е освен апетитен, само че и доста потребен, както другите типове от семейство Бобови. Вижте някои от изгодите за здравето, които обезпечава пинто бобът:

Бобът пинто е потребен за червата, сърцето и мускулите
Искате ли да подобрите здравето на червата си? Пинто бобът може да ви помогне. Той съдържа главно протеини, въглехидрати и фибри, които са доста значими за поддържането на добре работеща храносмилателна система. Освен това потреблението на този тип фасул оказва помощ и на здравето на сърцето и мускулите.
Бобът пинто е богат на калий
Освен калий, в него има още и други основни минерали, както и витамини. Калият от своя страна е от значително значение за мускулната функционалност и кръвното налягане.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР