Боби е най-старото куче в света. Миналата седмица чистокръвният рафейро

...
Боби е най-старото куче в света. Миналата седмица чистокръвният рафейро
Коментари Харесай

Боби - най-старото куче в света, което навърши 31 години

Боби е най-старото куче в света. Миналата седмица чистокръвният рафейро ду алентежу навърши цели 31 години и поради това е вписан даже в Книгата за върховете на Гинес.

Боби живее със притежателя си Леонел Коста и фамилията му в малко село в огръг Лейрия, Португалия. Кучето, което яде единствено човешка храна и обича положителната сънливост, означи рождения си ден със стилно тържество в съботния ден, в което се включиха повече от 100 посетители, някои от които пристигнали даже от чужбина. Партито на Боби бе  " обичайно португалско " по думите на Коста - с обилие от локални меса и риба, доста музика и даже танцов състав.

Боби е освен най-старото живо куче в света, само че е и най-дълго живялото куче в миналото. Световните върхове на Гинес го удостоиха с двете трофеи през февруари, написа Today.

Рождената дата на Боби, 11 май 1992 година, е доказана от Ветеринарната здравна работа на община Лейрия, която го записва от момента на появяването му. Възрастта му е тествана и от португалския Национален съюз на ветеринарите.

Коста, който се грижи за Боби от 8-годишната си възраст, споделя, че той е в положително здраве. Въпреки че неотдавна му се е наложило да го заведе на ветеринар, тъй като се тормозил, че славата предизвиква на животното физически и душевен стрес. " Той участваше в редица фотосесии, с разнообразни хора. Определено не му беше елементарно ", изяснява Коста. " Но в този момент е по-добре. "

Няколко от кучетата, които Коста е отглеждал, са живели дълъг живот, в това число майката на Боби, достигнала до 18-годишна възраст. Но даже самият притежател не си е представял, че негово куче ще доближи 30 години. Той отдава това на метода на живот на Боби, който включва " спокойна и любяща среда ".

На Боби постоянно е позволявано свободно да броди из горите и полята към дома на Коста и в никакъв случай не е бил вързван на верига или каишка.

С днешна дата Боби, който мъчно върви и зрението му се утежнява, избира да стои главно в двора на своето семейство. Подобно на старите хора, се любува на почивката си, изключително след положително хранене. А в студените дни обича да подремва край камината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР