Бобът е здравословна храна според човешките представи, заради съдържанието на

...
Бобът е здравословна храна според човешките представи, заради съдържанието на
Коментари Харесай

Кучетата ядат ли боб?

Бобът е здравословна храна съгласно човешките показа, поради наличието на фибри и протеини, а също по този начин на потребни витамини и минерали. Препоръчва се за вегетарианско хранене. Как стои въпросът с приемане на този хранителен артикул от кучетата? Кучетата ядат ли фасул?

Четириногите ни домашни любимци също могат да се възползват от потребните витамини и минерали в бобовите растения, въпреки че при тях тази просвета не може да бъде сурогат на животинските протеини. Не всички типове бобови зърна също по този начин стават за домашните ни питомци.

В какъв тип и по какъв брой фасул може да се дава на кучето?

Пресен, замразен или обезводнен зелен боб може да се даде на лаещия ни другар, както и здрави бобови зърна от черен фасул, или бял фасул, само че наложително сготвени, както за хората. Готвенето на боба унищожава отровния фазин в него.

Водата от бланширането на фасула не трябва да се употребява, тя е за изхвърляне. Може след готвене фасулът да се замрази и след това да се даде на кучето. Зелен боб за закуска е добра концепция в горещите летни дни. Печеният, пърженият или консервираният фасул не трябва да се дават на кучето.

Консервираният боб и с високо наличие на натрий, а солената храна е противопоказна за животните. Ако ще се дава фасул на кучето от консерва, преди този момент би трябвало да бъде наквасен във вода и добре изпит от солта.

 Не давайте консервиран фасул на кучето

Суров фасул на кучето не се дава, тези зърна са толкоз нездравословни за него, колкото и за индивида.

В какви количества може да се дава фасул на кучето?

Според експертите - в лимитирани количества. Не бива да бъде част от главното меню, а като допълнение или под формата на лакомство. От него кучето ще получи витамини А, В, С, минерали - калций, магнезий, желязо, мастни киселини, което подсказва, че бобовите зърна са превъзходен източник на сила за четириногото, когато са в уместно количество.

В противоположен случай ще остане единствено резултатът от метеоризма, вероятно стомашно разстройство на кучето, а като по-сериозна последица и хранителна алергия. При съществуване на такава, вниманието би трябвало да бъде оптимално заострено и бобът да не бъде измежду плануваните храни.

Вижте и други рискови храни за кучета!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР