Бобът е чудесен източник на протеини, фибри, желязо и витамини,

...
Бобът е чудесен източник на протеини, фибри, желязо и витамини,
Коментари Харесай

Защо трябва да ядете боб по-често?

Бобът е превъзходен източник на протеини, фибри, желязо и витамини, които оферират доста изгоди за здравето.

Едно от обичайните ястия на Бъдни вечер безспорно са чушките с фасул. Ето за какво с наближаването на този празник, е добър миг да си напомним кои са питателните качества на боба и за какво би трябвало по принцип да го консумирате по-често.

Има разнообразни типове фасул, като всички те са потребни за здравето и богати на хранителни субстанции. Въпрос на усет е кой е вашият любимец. Редовната консумация на фасул подкрепя сърдечната функционалност, управлява апетита, усъвършенства храносмилането и предотвратява затлъстяването на черния дроб.

Бобът също по този начин съдържа аминокиселини, протеинови градивни детайли, които тялото употребява, с цел да лекува и да основава нови тъкани като кости, мускули, коса, кожа и кръв.
Протеини
Както към този момент стана ясно, бобът е доста добър източник на протеин. Това го прави изключително подобаващ за хора, които не употребяват месни храни. Тъмните типове фасул съдържат по-голямо количество протеини. Протеинът е жизненоважен макроелемент, от който тялото се нуждае, с цел да поддържа здрави органи, мускули и тъкани.

 Добави изложение
Фибри
Бобът е превъзходен източник и на фибри. Фибрите ни оказват помощ да се усещаме сити по-дълго време. Освен това те са извънредно належащо за по-добрата работа на храносмилателната система. Обяд с включен фасул отлично би ви заситил до вечерта, премахвайки потребността да похапвате нещо в допълнение в следобедните часове.

Фолат
Бобът съдържа няколко жизненоважни хранителни субстанции, измежду които фолат. Фолатът е от значително значение за цялостното здраве, за производството на здрави червени кръвни кафези и за попречване на недостатъци на невралната тръба на плода по време на бременност.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР