БНТСпад в продажбата на нови дизелови автомобили и скок в

...
БНТСпад в продажбата на нови дизелови автомобили и скок в
Коментари Харесай

Продажбите на дизелови автомобили в ЕС спадат

БНТ

Спад в продажбата на нови дизелови коли и скок в търсенето на електрически и хибридни коли. Такава е наклонността в Европейския съюз, в това число и в България от началото на годината. Данните са на Евростат и Европейската асоциация на производителите на коли. Европейският съюз одобри амбициозни правила за понижаване на нездравословните излъчвания въглероден диоксид с до 60% през 2050 година, което значи и повече електрически коли.

Електрическите и хибридни коли стават все по-популярни в Европа. Пред първите четири месеца на години продажбата им се нараснала с 40 %, за сметка на новите дизелови коли, чиято продажба е спаднала с над 15 %. Бензиновите коли остават най-купуваните в Европа. В България сега се движат към 800 напълно електрически коли и над 2000 хибридни. Според Кристиян Руби от Европейската асоциация на енергийните сдружения (Eurelectric) след 10 години електрическите автомобили ще бъдат основна част от автопарка в Европа.
Кристиян Руби, общоприет секретар на Eurelectric: България е в самото начало на тази гражданска война, само че нещата се трансформират. В момента у вас има по-малко от 1000 електрическия автомобил или към 100 места за зареждане, което по никакъв начин не е доста.
Според Руби популяризирането на електрическите автомобили в България може да е опция на старите дизелови коли от Западна Европа.
Кристиян Руби, общоприет секретар на Eurelectric: Това, което сега става е, че дизеловите коли се изнасят от тук и продават на ниска цена в някои източноевропейски страни. Но вашето държавно управление и управляващите би трябвало да знаят, че страната ви би трябвало да дава отговор на новите европейски правила за нездравословните излъчвания въглероден диоксид и на новите правила за замърсяване на въздуха. Така че колкото повече дизелови коли имате, толкоз по-мръсен ще е въздухът ви.
Руби счита, че в бъдеще електрическите автомобили ще станат по-евтини, само че с цел да бъдат атрактивни за българите страната би трябвало да има и нужната инфраструктура. Това съгласно него това ще се отрази и позитивно на туризма.
Кристиян Руби, общоприет секретар на Eurelectric: След 10 години 30% от всички нови коли ще са са електрически. Представете си за страна като България, в която доста туристи идват и с колите си и вие нямате нужната инфраструктура. Тогава тези туристи просто ще изберат други страни ".
Руби поучава управляващите в България да мислят и за финансови облекчения за хората, които карат електрически автомобили.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР