БНТНяма перфектна и непробиваема електронна парола, твърдят експерти. Въпреки това,

...
БНТНяма перфектна и непробиваема електронна парола, твърдят експерти. Въпреки това,
Коментари Харесай

Кои са най-лошите пароли за 2019 г.

БНТ

Няма съвършена и непробиваема електронна ключова дума, настояват специалисти. Въпреки това, доста хора не престават да употребяват обикновени и лесни за продупчване пароли. Сред първенците, съгласно американско проучване, са поредни и идентични числа, част от първия ред букви от клавиатурата и сантименталното I love you.

Най-лошите пароли за 2019 година са 123456; 111111; qwerty; iloveyou.
Светлин Желев - основен редактор на уеб страницата " Калдата ": На български една от най-използваните пароли се знае, че е " ключова дума ". Не я ползвайте никога.
Освен напълно обикновени цифрови комбинации, измежду топ 50 най-лоши пароли съгласно годишна ранглиста на американска платформа са думите admin, donald и football.

Ако този лист беше направен от български портал, щеше да бъде допълнен с още образци:
Светлин Желев - основен редактор на уеб страницата " Калдата ": Имената на половинката си, да речем, на децата си, на нещо, което има написано към теб. Недай си Боже, пък да я лепнеш на монитора. Повечето хора, които ни гледат, съгласно мен, си споделят " Ето това е моята ключова дума ". 
Паролата, която по-трудно може да бъде разрушена е тази, която сменяме задоволително постоянно и съдържа разнообразни по величина букви, препинателни знаци и числа. Не е добре и да употребяваме една и съща ключова дума за всичките си профили.
Светлин Желев - основен редактор на уеб страницата " Калдата ": Т. нар. шльокавица, известно казано, е доста добра за потребление, тъй като думите, които ние пишем на български, само че ги изписваме на латиница, те са съвсем неразгадаеми за нито един хакер по света.
Можем да активираме и в допълнение равнище на сигурност - с изключение на ключова дума, да влизаме и с пръстов отпечатък или посредством в допълнение известие на мобилния ви телефон.
Светлин Желев - основен редактор на уеб страницата " Калдата ": Тогава пробиването на един акаунт е доста по-трудно.
В интернет има и доста уеб сайтове, които на случаен принцип могат да генерират комплицирани пароли с най-различни знаци. А може и да използваме специфичен виртуален управител, който да съхранява тези, които не можем да запомним.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР