Острият недостиг на по-евтини жилища, който е дългогодишен проблем, но

...
Острият недостиг на по-евтини жилища, който е дългогодишен проблем, но
Коментари Харесай

Важно за българите във Великобритания, Германия и САЩ: Накъде вървят цените на жилищата

Острият дефицит на по-евтини жилища, който е дълготраен проблем, само че се задълбочи по време на пандемията от Ковид-19, евентуално няма да бъде позволен скоро, считат специалисти, интервюирани сред 9 и 30 май на пазари в Съединени американски щати, Канада, Англия, Германия, Индия, Австралия и Нова Зеландия, написа Ройтерс.

" Единствената причина цените да не понижават е, че има ниски наличия на доста пазари, които отразяваме ", разяснява Лиъм Бейли, световен началник на анализите в консултантска компания.

По думите му, в случай че няма намаляване на лихвите, цените ще останат под напън и идната година. Цените на жилищата се чака да набъбнат на всички седем огромни пазара, обхванати в допитването, като се изключи Германия, съобщи. 

Поскъпването там значително се дължи на лимитираното предложение, защото доста съществуващи притежатели на жилища с 30-годишни ипотечни заеми от времето на пандемията с извънредно ниски лихви нямат тласък да се местят и да заплащат доста по-високи лихви.

Според прогнозите междинните цени на жилищата във Англия и Канада ще набъбнат надлежно с 1,8% и 1,5% тази година и с още към 3% през 2025 година

Очаква се цените на жилищата в Австралия и Нова Зеландия да изпреварват общата инфлация през идващите няколко години. Средните прогнози в допитването са за растеж на цените от към 4%-5% в двете страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР