БНТКандидатът за лидер на британската Консервативна партия Джеръми Хънт заяви,

...
БНТКандидатът за лидер на британската Консервативна партия Джеръми Хънт заяви,
Коментари Харесай

Хънт: Меркел иска да види нов план за Брекзит

БНТ

Кандидатът за водач на английската Консервативна партия Джеръми Хънт съобщи, че е получил уверения от немския канцлер Ангела Меркел, че ще обърне внимание на неговия проект за нова договорка за Брекзит, в случай че стане министър председател на Англия.

В изявление за " Скай нюз " английският външен министър съобщи, че е разговарял с една от най-влиятелните фигури в Европа и е уверен, че ново съглашение за излизането на Англия от Европейски Съюз може да бъде контрактувано до септември. Хънт цитира Ангела Меркел, че е споделила, че ще бъде обърнато внимание на всяко направено предложение от новия английски министър председател, тъй като желае да бъде открито решение на казуса.

Хънт призна в изявлението, че пътят към Брекзит до 31 октомври ще бъде доста сложен. Той предизвести, че в случай че държавното управление направи неверна стъпка в договарянията може да се стигне до общи избори. Хънт удостовери, че на 100 % не желае разформироване на Народното събрание, тъй че да се избегне опит на депутатите да блокират Брекзит без договорка.

Борис Джонсън, другият кандидат за министър председател, отклони присъединяване за спор по " Скай нюз ". Той посочи, че торите имат потребност от някой, който може да победи водача на лейбъристите Джеръми Корбин и левицата в Лондон и че той го е правил в предишното и ще го стори и в този момент. Бившият водач на торите Уилям Хейг поддържа нощес Хънт с аргумента, че той има по-голям късмет да избегне злополука към Брекзит.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР