БНТБях оправдан на три инстанции и на 15 януари получих

...
БНТБях оправдан на три инстанции и на 15 януари получих
Коментари Харесай

Д-р Семерджиев: Абсурдно е твърдението, че моделът с клиничните пътеки е лош

БНТ

Бях оневинен на три инстанции и на 15 януари получих последната си оправдателна присъда, тъй че към този момент умерено мога да приказвам, съобщи доктор Семерджиев, който беше упрекнат за оказване на длъжностен напън върху директорката на Агенцията по медикаменти.
Д-р Илко Семерджиев, някогашен вицепремиер и здравен министър: Така или другояче, злополуката на фармасектора е реалност в България. И сме стигнали да плащаме доста повече за медикаменти - 56% от парите за здраве, отиват във фармацевтичния бранш.
Д-р Семерджиев даде образец с една от най-големите рецесии в лекарствения бранш, която той е съумял да реши като министър.
Д-р Илко Семерджиев, някогашен вицепремиер и здравен министър: През 2017 година заварих липса на над 60 медикаменти, най-драстичния образец беше с инсулина, хората обикаляха по Гърция, по Турция да ги търсят, а те бяха платени по НЗОК. Аз овладях този развой съвсем за два месеца.
Публични легенди са, че моделът на клиничните пътеки е неефикасен и неприятен, това е неуместно изказване, безапелационен е някогашният здравен министър.
Д-р Илко Семерджиев, някогашен вицепремиер и здравен министър: Хората, които непрестанно това приказват, не оферират модел за ръководство на качеството. Този модел би трябвало да се развива, само че на първо време би трябвало да извърши потенциала си.
Ако България събере здравните вноски от неосигурените, тя ще има най-малко 1 милиарда лева повече, изясни доктор Семерджиев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвор
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР