БНТ задмина bTV, Нова телевизия победи всички в новогодишната нощ,

...
БНТ задмина bTV, Нова телевизия победи всички в новогодишната нощ,
Коментари Харесай

Рейтинг състезание: Новогодишна Рачковица е големият победител в навечерието на новата година

БНТ задмина bTV, Нова телевизия победи всички в новогодишната нощ, пише Площад Славейков. 3,6 милиона българи на възраст над 4 години са се озовали пред дребния екран в новогодишната нощ. Те са гледали телевизия най-малко 30 секунди, гласят данните на GARB Audience Measurement Bulgaria. 

Средно 2,3 милиона от тези фенове, т.е. съвсем две трети, са гледали една от трите национални малките екрани.

Аудиторният дял на Нова телевизия по време на “Новогодишна Рачковица " на Димитър Рачков е по-висок от този на другите две национални малките екрани, взети дружно. Резултатът е 37,8% против 17,3% за Българска национална телевизия. По това време там се излъчва " Музика безспир " и 16,5% за Би Ти Ви, където тече " Гара Мечта “. Зрителите не престават с лоялността си към определения канал даже по време на речта на президента и се усилват. Повечето от тях остават на Нова телевизия, някои се трансферират към Българска национална телевизия. Би Ти Ви включват някои, които не са гледали програмата им до момента. Така процентът на Нова тв леко спада, само че продължава да е водещ – 36,4%. Делът на Българска национална телевизия нараства до 25,7%, а на Би Ти Ви – до 23,8%.

След среднощ ползата към всички национални малките екрани понижава. 

Ако първата част на " Забраненото шоу на Рачков “ е гледана от милион и половина души най-малко за 30 секунди, то втората му част е с намаляла на половина публика, въпреки процентът да продължава да бъде висок – 36,7% от всички телевизионни фенове. Броят на феновете на Нова телевизия се повишава по време на концерта за 15-годишнината на The Voice и стига 860 хиляди души. Близо 565 хиляди души в това време гледат " Големият уикенд на Би Би Си Радио 1 “ по Би Ти Ви. Българска национална телевизия губи много от аудиторията си по това време, когато излъчва продължението на " Музика безспир " и съветска комедия.

В надпреварата за рейтинг през цялата новогодишна нощ изрично печели Нова тв, която има междинен рейтинг от 11,7%, следвана от Българска национална телевизия с 6,7% и Би Ти Ви с 5,8%. Обществената телевизия явно сполучливо влиза в съревнование с комерсиалните, залагайки на познати формули за обмисляне и реализиране на новогодишната стратегия. Средният аудиторен дял на трите национални тв канала от 21 ч. на 31
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР