БНТ Събота вечер с Дони - новото предаване на БНТ стартира

...
БНТ
Събота вечер с Дони - новото предаване на БНТ стартира
Коментари Харесай

Дони спира предаването си, след като бе обвинен в хомофобия

 БНТ " Събота вечер с Дони " - новото предаване на Българска национална телевизия започва на 18 януари, след седмица забавяне. Концепцията на шоуто, водено от музиканта Добрин Векилов - Дони, включваше изява на гости под акомпанимент на симфоничен оркестър и ководещ - роботът Питагор.

След второто предаване в събота обаче десетки зрители дефинираха държанието на Дони като хомофобско.

В резултат артистът се извини обществено в профила си във Facebook и съобщи, че стопира предаването в този му тип. Новата идея на Дони ще е напълно музикална.

Ето цялостния текст на известието:

" Здравейте! Днес предложих на Българска национална телевизия да спра “Събота вечер с Дони " в този му тип. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а точно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия.

Имам доста другари с такава ориентировка, които не се наскърбиха и даже се забавляваха с тези смешки, само че щом съм засегнал организации, представляващи другите, най-малкото, което мога да направя, е да поема отговорност, като спра предаването в този вид и поднеса най-искрените си извинения.

Тъй като съм спечелил конкурс и съм задължен да предложа нова идея, отговаряща на дефиницията на състезанието, ще помисля и евентуално предлагането ще е напълно за музикално предаване. От сърце благодаря на доброжелателните и също още един път от цялото си сърце сервирам извиненията си на засегнатите! Дони "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР