БНТ покани девет значими личности от различни сфери на публичния

...
БНТ покани девет значими личности от различни сфери на публичния
Коментари Харесай

Боян Биолчев оглави новия обществен съвет на БНТ


Българска национална телевизия предложения девет значими персони от разнообразни сфери на обществения живот за членове на новия публичен съвет на малкия екран. Това са някогашният ректор на СУ " Св. Климент Охридски " проф. Боян Биолчев, доцент Харалан Александров (социален антрополог и преподавател), Гергана Паси (общественик и министър по европейските въпроси в интервала март 2007 - юли 2009 г.), Теодора Димова (писател), Хилда Казасян (джаз певица), Мартин Захариев (изп.директор на съдружие " Национален ръб по туризъм " ), Ваня Гешева (тройна олимпийска медалистка на каяк), Иван Стамболов-Сула (публицист и коментатор на вестник " Сега " ) и Иван Киров-Тоби (преводач и рекламист).

На първото си съвещание публичният съвет е избрал за собствен ръководител проф. Боян Биолчев, а за негов заместител - Хилда Казасян.

Общественият съвет е самостоятелен съвещателен орган, който подкрепя осъществяването на публичните функционалности на Българска национална телевизия. Той би трябвало да следи за салдото на другите гледни точки и ползи в стратегиите на Българска национална телевизия и да спомага за налагане на българската културна еднаквост и език. Съветът може да разисква и предлага хрумвания за излъчвания, свързани с публичния темперамент на малкия екран.

За неналичието на Обществен съвет в Българска национална телевизия се заприказва преди седмица, когато гръмна абсурдът с опита на новия програмен шеф Емил Кошлуков да упражни напън върху предаването " Денят стартира с просвета ". Екипът на предаването разгласи в ефир декларация за оказвания напън върху предаването, след което публицисти и жители се събраха на митинг с искане за оставката на Кошлуков./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР