БНТ е домакин на регионален семинар, посветен на една от

...
БНТ е домакин на регионален семинар, посветен на една от
Коментари Харесай

БНТ е домакин на семинар за дигитална трансформация

БНТ е хазаин на районен семинар, отдаден на една от най-важните начинания на Европейския съюз за радио и телевизия - цифровата транформация. Развитието на публичните малките екрани, провокациите на онлайн средата и отливът на фенове бяха измежду тематиките, които сътрудниците от Югоизточна Европа разискаха. Участниците във форума посетиха и Българска национална телевизия.

На клик разстояние в комфортно време. С дигитализацията събирането на цялото семейство пред тв приемника остана в предишното. Според генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков с изключение на софтуерни смяна има и обществени измерения.
Емил Кошлуков, ген. шеф на Българска национална телевизия: За мен обаче най-голямата опасност е раздробената публика. Днес всеки си гледа, каквото си желае. За да доставиш услуга на подобен човек, да бъдеш снабдител на медийна услуга към този момент напъните са доста по-големи.
Цифровизацията стартира да трансформира медиите в Западна Европа още преди 10 години. Опитът им демонстрира, че за трансформацията няма крайна права.
Саша Скот, Европейски съвет за радио и телевизия: Има доста ясна концепция за нуждата от смяна. Нямам поради, че имаме решения, само че основаването на нова линия при представянето на медийните артикули е фундаментално. Пиер Бонт, Обществена телевизия на Белгия: Трябва да забележим по какъв начин можем да станем по-добри, до момента в който тече този развой. Ще ни бъде забавно да споделим този опит с сътрудниците ни от Източна Европа, с цел да поемат и те по-бързо по този път.
Нова организация на работата, друга визия и бюджети, съобразени с това, са част от решенията. Сходните проблеми в другите райони пък отварят благоприятни условия за общи дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР