БНРТемата за бъдещето на младото поколение и въпросът как да

...
БНРТемата за бъдещето на младото поколение и въпросът как да
Коментари Харесай

Зоран Заев: Ние ще спечелим изборите

БНР

Темата за бъдещето на младото потомство и въпросът по какъв начин да бъде спряно приключването на младежи стана през днешния ден център на дебатите в границите на предизборната акция в Северна Македония.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски реагира на изявление на президента Стево Пендаровски по време на конгрес в сръбския град Нови сад за младежко водачество на Западните Балкани. Пендаровски разбуни духовете с думите, че в случай че не беше президент, и той би се изселил от страната си.

" Има ли по-голямо самопризнание, че партията, която от 3 години е на власт, трансформира страната ни в пустиня? ", попита риторично Мицковски.

От Нови сад през днешния ден министър председателят Зоран Заев изясни, че с цел да спре емигрирането им, младите би трябвало да бъдат включени интензивно в проевропейските промени в страните от района: „ Да провокираме младите да се вграждат в процесите, да вземат участие в процесите, да ги сграбчат “, прикани Заев.

Премиерът на Северна Македония, който е и водач на СДСМ, съобщи убеденост, че ще завоюва идните избори. В изявление за радио Свободна Европа, представено от организация МИА, той призна, че от жителите зависи дали ще поддържат партията на изборите на 12 април, само че изрази убеденост, че те ще осъзнаят какво е реализирано от неговото и държавно управление и каква е алтернативата, предлагана от неговите съперници.

На въпрос за последните различия с България, свързани с исторически въпроси, Заев сподели, че " мултидисциплинарните специалисти " имат право да показват личното си мнение.

" Ние ще решим тези въпроси посредством разговор. Не желаеме да се върнем към кавгите, проблемите и така нататък, тъй като сме дребна страна. Можем да спечелим единствено в случай че изградим другарство, несъмнено, не за сметка на нашата еднаквост, нашия народ или нашето бъдеще ", сподели Заев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР