БНРснимка: БулфотоБез напрежение протича 45-ият ден на протестите срещу правителството.

...
БНРснимка: БулфотоБез напрежение протича 45-ият ден на протестите срещу правителството.
Коментари Харесай

На протеста - джипове играчки за премиера, на контрапротеста искат оставката на президента

БНР

фотография: Булфото

Без напрежение протича 45-ият ден на митингите против държавното управление . Остават трите палаткови лагера - на Ларгото, на Орлов мост и до Софийския университет.

Протестиращите занесоха пред Министерския съвет десетки джипове – детски играчки, с цел да „ има на какво да се вози министър председателят Борисов и откакто подаде оставка, и да може да продължи да открива пътища към себе си “. Джиповете са дребни, оповестиха от „ Отровното трио “, с цел да подхождат на морала на министър-председателя.

„ Президентът е прав.  Пътят към новата Конституция минава през оставките на Бойко Борисов , както и на основния прокурор Гешев, което значи, че в действителност това Народно заседание би трябвало да приключи мандата си предварително “.

„ Силно се надявам да се случи и го искам с цялото си сърце.  Чувствам се дебитор на тези деца - интелигенти, образовани, които започнаха битката “.

„ Те разчитат да заметат следите от закононарушенията, да спихне всенародния възторг, само че това, несъмнено, няма да се случи “.

 

По-рано  „ Отровното трио “ разкритикува дейностите на паметника Шипка, откъдето симпатизанти на гражданско съдружие БОЕЦ спуснаха знаме с надпис „ Оставка “ .

„ Не считаме, че паметници-светини на българската история могат и би трябвало да бъдат употребявани за политическите пристрастености на деня. Съзнаваме, че възмущението към днешната власт е голямо - нашето е не по-малко. Но Паметникът на свободата – връх Шипка, Казанлъшката гробница, Мадарският конник и други национални монументи на културата с непреходно значение за България, не могат да бъдат „ шир “ за неприятния усет в публичните връзки “, написаха пиар специалистът Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов във фейсбук.

По пътя към Орлов мост  протестиращите направиха символен жест. Всеки можеше да възпламени восъчна свещ пред постройката на Министерски съвет , като концепцията е пламъкът на свещта да разцепи мрака, открит от това държавно управление. Свещите са направени от майки на деца с увреждания, чийто палатков лагер е ситуиран в така наречен „ триъгълник на властта “.

При посолството на Румъния се събраха към 40 контрапротестиращи .

„ Жива гражданска стража срещу блокадите в София и срещу насилието над дами и майки “. Така хората пред посолството определят  от понеделник, когато протестиращи влязоха в спор с жена, която се опита да мине с колата си през блокадата.

Контрапротестиращите желаят оставката на президента Румен Радев  заради това, че съгласно тях президентът е противопоставил хората едни против други.

Те  възнамеряват огромен протест през идната седмица . Очакват позволение за това от Общината, тъй като, както те подчертаха, са законно протестиращи и тъй като демокрацията значи закон.

 

Проявата е огласена от викания „ Оставка, Радев “, „ Изчезвайте от Орлов мост “, „ Вън катуните от София “, „ Яйцата на пазара, не по постройките “. 

Няма обсада на кръстовището при посолството .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР