БНРснимка; БулфотоАнтиправителствено шествие се състоя и тази вечер от сградата

...
БНРснимка; БулфотоАнтиправителствено шествие се състоя и тази вечер от сградата
Коментари Харесай

Спокойно премина 54-ият ден на протести в София

БНР

снимка; Булфото

Антиправителствено шествие се състоя и довечера от постройката на Министерския съвет до Орлов мост.

Демонстрантите стопираха за малко пред някогашния Партиен дом, където 2 септември се чака да възобновят работа депутатите.

Днес е 54-ти ден от антиправителствените митинги с искане на оставката и на основния прокурор в София. При " Триъгълника на властта " още веднъж се чуваха крясъци „ оставка “ и се развяваше националният байрак. 

Таблото за известия в палатковия лагер пред Президентството отброява два дни до „ Великото национално въстание “.

С лепенки, които анонсират събитието, са облепени и близките подлези.

С шествие от представителството на Европейска комисия в България пристигнаха и протестиращите от проявата „ Масово отваряне на очи “, в която те желаеха Европейска комисия да види, че корупцията е задържала България. На антиправителствения митинг пред Министерски съвет те обявиха:

" Знаете ли какво прави Европейски Съюз и всички европейски институции, откогато ние се събираме по площадите? Мълчи! Затваря си очите! И ние, като демократи и европейци, група младежи се събрахме, с цел да им кажем: " Спрете да подкрепяте този фарс ".

Оставката на министър председателят и основният прокурор не е краят, а е началото на демокрацията у нас, споделиха още протестиращите.

Контрапротестът

За следващ път пред Румънското посолство се събраха жители, които не утвърждават блокирането на основни кръстовища от протестиращите. 

" За нас е значимо, че към този момент двайсетина дни кръстовището е свободно и жителите могат свободно да се придвижват през него. Искаме и останалите кръстовища, които са нелегално окупирани, нелегално блокирани, да бъдат също оснободени. Освен това се чува, че има и друга позиция, че " триото " не са народа. Не приказват от името на нас! Внесени са две подписки в Прокуратурата, в Столична дирекция на вътрешните работи, в Столична огромна община. Последната е сигнал до Прокуратурата за закононарушения против страната, против уредниците на тези противозаконни събития, които се случват ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР