БНРПротивно на мнението на господин Кирилов, промените в Изборния кодекс

...
БНРПротивно на мнението на господин Кирилов, промените в Изборния кодекс
Коментари Харесай

Джамбазки по БНР: ГЕРБ паднаха в капана на ДПС! Ако бях на тях, щях да избера предсрочни избори

БНР

Противно на мнението на господин Кирилов, измененията в Изборния кодекс са основни и засягат духа на изборния развой. В случая сътрудниците от ГЕРБ паднаха в клопката на Движение за права и свободи! Абсолютен капан! Движение за права и свободи постоянно са били срещу опцията за свободен избор. Движение за права и свободи е една олигархично-мафиотска конструкция, която желае да държи хората в послушание и никой да не се размести в листи, тъй като това ще им унищожи схемата. Искрено се надявам, че ГЕРБ направиха просто неточност. Това сподели евродепутът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки пред БНР във връзка измененията в Изборния кодекс.

„ Смисълът на плурализма беше и опцията жителите да избират кого да изпратят в Общинския съвет, в Народното събрание, в Европейския парламент! Милиони българи на референдум желаеха опция за персонален мажоритарен избор, а партия ГЕРБ сподели, че го поддържа “.

Джамбазки съобщи, че изпраща писмо до Бойко Борисов с апел „ да убеди своите народни представители да вземат вярното политическо решение “. Като ръководител на партия ГЕРБ, Борисов носи и тежестта на отговорността за решенията на партията. Той има и „ безспорния престиж да наложи своето мнение в политическа партия ГЕРБ “, изясни евродепутатът:

„ Господин Борисов е потвърдил във времето опцията си да взима тежки политически решения, даже когато би трябвало да се опълчи на решение на политическа партия ГЕРБ. В случая аргументът е доста явен: Ако приказваме за запазването на опцията за либерален и свободен избор, в случай че приказваме за това да имаме представители, определени свободно, би трябвало да има опция за избор, а тази опция сега, с тези безумни промени, направени от Движение за права и свободи, е взривена… Движение за права и свободи резервира опцията през преференции да се управлява платен избор, без да има заплаха да разместиш листата “.

Отстъплението от преференцията „ дава опция за ново възпаляване и активиране на създателите на Костинбродския сюжет още веднъж да всяват напрежение “, уверен е Джамбазки.

„ Отнемането на преференцията оставя у хората усещане за оттегляне от завоювани демократични права – право на свободен избор. Мен в случай че питате, преференцията би трябвало да бъде с нулев предел – тогава хората, подредени в една листа, ще могат в действителност да се съревновават и да потвърждават своята социална полза “.

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация посочи:

„ На мястото на ГЕРБ, без да давам непоискани препоръки, пред опцията за ръководство с Движение за права и свободи бих предпочел нови избори. Ако те изнудват някого, тъй като са взели вярното политическо решение във връзка с обновяването на бойната ни авиация и в този момент споделят: „ Ние ви подкрепихме по значим народен стратегически въпрос, но в този момент вие ни подкрепете да си бъдем феодали и да си подреждаме както си желаеме и листата и да си я напълним с машинки за гласоподаване ", това е доста неверна математика от страна на политическа партия ГЕРБ “.

Подкрепата за Стратегията за интеграция на ромите, направена от Вътрешна македонска революционна организация, не трябва по никакъв метод да бъде свързвана с поддръжка от страна на партията за оставане на сегашната ЦИК след приключването на мандата ѝ, добави той.

„ Ние не настояваме да се одобри нашето предложение. Настояваме да се разиска необятно в обществото, да се стигне до политическо единодушие и да се организира дълготрайна тактика за решение на циганския въпрос “.

В кратковременен проект би трябвало да се възвърне редът – „ за какво имаме гета, които са екстериториални – те не са българска територия и там вилнее законът на джунглата “. В средносрочен проект – да се прекратят злоупотребите с ТЕЛК и източването на здравната и обществената система, а в дълготраен – „ въвеждането на образованието и възобновяване на трудовите привички на тези наши съграждани “, изясни Джамбазки.

„ Ако не стартира използването на национално призната тактика за решаването на този въпрос, няма смисъл от присъединяване на Вътрешна македонска революционна организация в ръководство, което губи време на българските жители, българския народ и на българската нация. Вътрешна македонска революционна организация ще има и след присъединяване в ръководството. Ние нямаме проблем министерските постове, имаме проблем с циганската престъпност “.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР