BNP Paribas Open, осминафиналАндрей Рубльов – Хуберт Хуркач 7-6(5), 6-4Андрей

...
BNP Paribas Open, осминафиналАндрей Рубльов – Хуберт Хуркач 7-6(5), 6-4Андрей
Коментари Харесай

Рубльов елиминира Хуркач и ще се изправи срещу Димитров


BNP Paribas Open, осминафинал

Андрей Рубльов – Хуберт Хуркач 7-6(5), 6-4

Андрей Рубльов удължи серията си от следващи победи на 12 и се класира за четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Индиън Уелс след двусетов триумф над Хуберт Хуркач. Руснакът трябваше да постави много старания, с цел да стигне до триумфа, само че поврат в тайбрека в първия сет и късен пробив във втория му подсигуряваха място измежду най-хубавите осем в конкуренцията.

Там негов конкурент ще бъде Григор Димитров, който нощес надви над Джон Иснър.

И двамата съперници записаха по девет аса, само че Рубльов направи по-малко двойни неточности (1-3) и завоюва изумителните 92% от точките си на първи сервис (33/36). Руснакът осъществя единствено две от осемте си точки за пробив (25%), само че това бе изцяло задоволително, защото Хуркач стигна до два брейкпойнта, от които оползотвори един (50%).

Двубоят стартира равностойно, като Рубльов осъществя първия пробив и поведе с 3-2, само че Хуркач незабавно върна жеста и възвърне равенството. До края на сета никой не съумя да пробие още веднъж, като за това би трябвало да съжалява руснакът, който пропусна брейкпойнт при 4-4, както и още три благоприятни условия при 5-5.

Началото на тайбрека бе чудесно за Рубльов, който поведе с 3-0, само че след това Хуркач осъществя два мини-пробива и реализира цялостен поврат, правейки резултата 5-4 в своя изгода. Световният №7 обаче реагира по отличен метод и пласира няколко отлични офанзиви с форхенд от главната линия, като не загуби повече точки до края на гейма и завоюва откриващия сет със 7-6(5).

Във втората част и двамата бяха доста солидни на сервис, като първият брейкпойнт пристигна чак в десетия гейм. Той се откри пред Рубльов, който не пропусначудесната опция да завърши мача и победи със 7-6(5), 6-4 след тъкмо 100 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР