БНБ няма формално основание и не е преустановила техническата работа

...
БНБ няма формално основание и не е преустановила техническата работа
Коментари Харесай

БНБ няма основание да преустанови работа по приемането на еврото

БНБ няма официално съображение и не е прекратила техническата работа по приемането на еврото. Тя се прави по график и в границите на бюджета на банката за 2023 година, обявиха от пресцентъра на Българската национална банка след като  " Възраждане " желаеха преустановяване на техническата подготовка за участие в Еврозоната

На 13 април т.г. Управителния съвет на Българска народна банка одобри план на нов Закон за Българска народна банка, който основава правната рамка за работа на Българска народна банка в изискванията на еврозоната. Проектът е възложен на Министерството на финансите и е в развой на координиране с ЕЦБ. По проект протича и подготовката за тестово отрязване на българските евромонети, както и адаптирането на платежните системи. 

" В своите периодически обществени доклади Българска народна банка дава изчерпателна информация за златните запаси на страната. Релокация на златните запаси не стои на дневен ред и няма връзка с процеса на присъединението ни към еврозоната ", акцентираха още от Българска народна банка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР