BMW представя озвучаване на задвижването, създадено съвместно с композитора на

...
BMW представя озвучаване на задвижването, създадено съвместно с композитора на
Коментари Харесай

BMW IconicSounds Electric - нови звукови светове за чисто електрическата радост от шофирането

BMW показва озвучаване на задвижването, основано взаимно с композитора на кино музика и притежател на „ Оскар “ Ханс Цимер.
+++ Индивидуално конфигурируеми звукови пейзажи като главен съставен елемент от характерностите на автомобила и зареденото с страсти преживяване при шофиране.
+++ Премиера при BMW i4 и BMW iX.
+++ Специални характерности на звука при BMW M Автомобилите

Гамата от преживявания при шофиране в моделите с чисто електрическо задвижване на BMW варира от безшумно наслаждение до упорит метод към граничните режими на динамичността на ръководство. Типичен за марката тон на задвижването, който е инсцениран в интериора им, в този момент придава още по-голяма дълбочина на насладата от шофирането с нулеви местни излъчвания. С BMW IconicSounds Electric в моделната гама на марката навлизат нови и изключително прочувствено заредени звукови пейзажи. Те са основани в съдействие сред BMW Group и композитора на кино музика и притежател на Грами и Оскар Ханс Цимер. Новите звуци по изцяло нов и в това време достоверен метод акцентират характерните характерности на задвижващата система и типичните за марката качества на електрифицирано BMW.

„ Звукът е основна част от прочувственото преживяване при шофиране на BMW “, споделя Адриан ван Хойдонк, началник на BMW Group Design. „ С несравнимите опит и креативност на Ханс Цимер, ние сътворяваме неповторим акустичен темперамент за нашите електрически коли. “ BMW IconicSounds Electric ще се предлага за първи път за BMW i4 през първата половина на 2022 година, а също и за BMW iX през втората половина на 2022 година При съответното съоръжение на автомобила те могат да бъдат трансферирани в него благодарение на Remote Software Upgrade.

Звуковите пейзажи, генерирани от BMW IconicSounds Electric, варират според от определените от лидера My Modes, които във версиите Personal, Sport и Efficient към този момент са налични в настоящите модели на BMW. Освен това за първи път ще бъдат показани новите My Modes Expressive и Relax, всеки със личен звуков пейзаж. В електрифицираните BMW M Автомобили се употребяват разновидности на BMW IconicSounds Electric, които са особено създадени за тях.



Иновативни звуци за електрифицираните модели на BMW

За BMW акустичното усещане на колите постоянно е било доста значимо. Акустичните инженери от BMW Group работят върху синтетично генерирани звуци за електрически коли от 2009 година, с цел да подсигуряват, че пешеходците и велосипедистите са осведомени за приближаващия се автомобил. В допълнение към акустичната отбрана на пешеходците, показаното през 2014 година BMW i8 към този момент има изкуствено генериран интериорен тон. Дори и в чисто електрически режим той основава звукова връзка сред автомобила и лидера, който е привикнал с шума, генериран от стандартните задвижвания. Звукът на електрическото задвижване на BMW i8 е въодушевен на първо място от функционалността на неговия електродвигател. Пътят към изцяло ново звуково изражение минава през акустичната отбрана за пешеходци, показана през 2019 година за хибридните модели на първокласните седани на BMW Серия 7 до BMW IconicSounds Electric.

BMW IconicSounds Electric започва като партньорство сред BMW Group и композитора Ханс Цимер, притежател на награди Грами и Оскар, с цел да се създаде революционен звуков дизайн и концепции за електрическия авто парк на BMW по този начин в последна сметка да се стигне до звуците на подвижността на бъдещето. Това развиване води до практично и новаторско потребление на звуци за серийни коли на бъдещето, които основават прочувствена връзка сред автомобила и лидера. „ Ние сътворяваме звуци, които акцентират хубостта и технологичността на нашите коли и въодушевяват хората “, споделя Ренцо Витале, Creative Director Sound на BMW Group.

Партньорството с Ханс Цимер

В лицето на Ханс Цимер BMW Group съумява да притегли извънредно умел и неведнъж отличаван сътрудник, чиито награди обгръщат четири десетилетия. Страстта му към BMW стартира още като дете, както си спомня Ханс Цимер: „ Винаги съм бил запалянко във връзка с BMW. Като дете познавах, че майка ми се прибира, по звука на нейното BMW. Много съм благополучен, че имам опцията да оформя звука на бъдещите електрически модели на марката и да основа страсти за електрическото шофиране на бъдещето. "

Като композитор и куратор на BMW IconicSounds Electric и разнообразни планове за звуков дизайн, Ханс Цимер способства със своя опит в звуковия дизайн за електрическите коли на BMW. През ноември 2019 година, дружно с Ренцо Витале, той показва новия Start/ Stop Sound за моделите на BMW с чисто електрически и Plug-in хибридни задвижвания. Този тон за подготвеност провокира очакване за напълно електрическа и затова подвижност с нулеви местни излъчвания още от началото на всяко пътешестване.

Проектът BMW IconicSounds Electric е основан на изцяло интернационално съдействие със записи от студиата на Цимер в Лос Анджелис и Лондон, звуковата лаборатория на BMW в Мюнхен и доста виртуални сесии. „ За мен е чест да мога да работя с BMW “, споделя Ханс Цимер. „ Това е неповторима опция освен да помогнем за оформянето на звука на бъдещите електрически коли, само че и да повлияем на звука на градовете на бъдещето. ” Композиторът е въодушевен да бъде част от този план: „ За първи път след индустриалната гражданска война, имаме неповторимата опция да оформим по нов метод и да дефинираме отначало звуците на нашите градове “, сподели Цимер. "И освен това не сме лимитирани от механични граници. "

Електрическата подвижност като база за преоткриването на звука на задвижването

Трансформацията към електрическа подвижност води до смяна на парадигмата във връзка с нейния тон. За разлика от колите с стандартно задвижване, при които процесът на горене в мотора е съпроводен от звук, електрическите задвижвания работят съвсем тихо. Тяхната редуцирана звучност на задвижването също по този начин е съвсем идентична при множеството мотори.

Преминаването от мотор с вътрешно горене към електрически мотор предлага на звуковите дизайнери неповторимата опция изцяло да преоткрият акустичното усещане на автомобила. Можете да създавате звукови пейзажи, които оказват помощ да извършите преживяването от устойчивата подвижност още по-интензивно, по-уникално и с по-силно наличие. С BMW IconicSounds Electric и съдействието с Ханс Цимер този капацитет се употребява по неповторим метод.

По принцип тишината на електрическото шофиране основава невиждано равнище на комфорт. В същото време безшумното придвижване има и дефекти. Акустичната противоположна връзка при придвижването на педала на газта е значителен съставен елемент за прочувствено прекарване в интериора на автомобила.

Освен това акустиката на колите е и аспект на сигурността. Следователно производителите са законово задължени да оборудват своите електрически коли с по този начин наречената Acoustic Vehicle Alert System. Звукът, предаван в околната среда, има за цел да обърне вниманието на пешеходците и велосипедистите към приближаващия се електрически автомобил. Акустичната отбрана за пешеходци за електрифицирани коли от BMW генерира тон, който има характерен предупредителен резултат, без да нарушава акустичния комфорт на пасажерите.

Звуците на BMW IconicSounds Electric са проектирани с мисъл за реакцията на лидера, както и с финес и грациозност, които оферират на лидера достоверно и прочувствено преживяване, основано на връзката и взаимоотношението им с автомобила. При създаването на звуците, които се чуват в интериора на електрифицираните модели на BMW, се обръща внимание лидерът да не е покрит от звука, а да се управлява от него.

My Modes: звукът като част от цялостното потребителско преживяване

В рамките на съответния за модела характерен звуков набор, в моделите с чисто електрическо задвижване на BMW звукът на задвижването се разпростира по характерен метод, който може да бъде определен от My Modes. С My Modes в интериора на автомобила се основава изцяло потребителско преживяване, основано на желанията на лидера. Едновременно са адресирани няколко сетива, тъй че лидерът и неговите спътници да изживеят неповторими моменти. В My Modes, които могат да бъдат задействани с бутон на централната подпора, голям брой функционалности на автомобила се комбинират и координират, в това число звукът на задвижването.

С BMW IconicSounds Electric, диференцирането на звука на задвижването сред другите My Modes става още по-отчетливо. „ Всеки режим My Mode акцентира разнообразни аспекти в характера на автомобила и това може да се чуе и в звука “, изяснява Ренцо Витале. В My Mode Personal, който е общоприетата конфигурация в BMW iX, както и My Mode Comfort в BMW i4, BMW IconicSounds Electric основава главно акустично въодушевление със кълбовиден звуков модел и доста тонални съставни елементи, които показват прогресивния и самостоятелен темперамент на автомобила.

В същото време транспарантният тембър улавя висококачествената хармония на дизайна в акустична форма. Звуковите характерности, които могат да се усетят в интериора в режим Personal или Comfort, също образуват базата за звука при шофиране, предаван на открито като част от акустичната отбрана на пешеходците.

Звуковите пейзажи, основани за My Modes, са формирани от разнообразни, частично обичайни, частично изцяло нови форми на разрастване на звука. В основата са човешки гласове и типичен принадлежности. Но за генериране на тонове се употребяват и механични звуци и необикновени комбинации. Така да вземем за пример в звука за My Mode Comfort в BMW i4 участват женски гласове и звукът на струна за китара, трептяща в стъклен цилиндър, изяснява Ренцо Витале: "По този метод ние пренасяме качествата на електрическото задвижване в самостоятелен, характерен за BMW звуков пейзаж. "

Хармоничният, грациозен тон в My Mode Personal или Comfort контрастира с акустичното усещане в режим Sport, която се концентрира доста повече върху дейното преживяване при шофиране. Звуковият пейзаж в този режим дава на лидера ясна акустична противоположна връзка за разгръщането на мощността на задвижването и настоящото положение при шофиране с очебийно наличие и изключително динамична модулация. Емоционалното преживяване от спортното шофиране е подкрепено и от подобаващия акустичен съпровод.

Акустичната противоположна връзка е изцяло потисната единствено в My Mode Efficient. В този режим тишината на задвижването акцентира решението на лидера да кара изключително дейно. Ако желае, лидерът може също да деактивира звука за шофиране в другите My Modes в менюто на системата за ръководство iDrive.

Два нови My Modes с самостоятелни звукови пейзажи

Със старта на BMW IconicSounds Electric за първи път ще бъдат показани още два My Modes. Новите настройки Expressive и Relax също са свързани с самостоятелни звукови пейзажи. Те изключително интензивно способстват за цялостното прочувствено преживяване по време на шофиране.

Гамата от преживявания при шофиране в моделите с чисто електрическо задвижване на BMW варира от безшумно наслаждение до упорит метод към граничните режими на динамичността на ръководство. Типичен за марката тон на задвижването, който е инсцениран в интериора им, в този момент придава още по-голяма дълбочина на насладата от шофирането с нулеви местни излъчвания. С BMW IconicSounds Electric в моделната гама на марката навлизат нови и изключително прочувствено заредени звукови пейзажи. Те са основани в съдействие сред BMW Group и композитора на кино музика и притежател на Грами и Оскар Ханс Цимер. Новите звуци по изцяло нов и в това време достоверен метод акцентират характерните характерности на задвижващата система и типичните за марката качества на електрифицирано BMW.

„ Звукът е основна част от прочувственото преживяване при шофиране на BMW “, споделя Адриан ван Хойдонк, началник на BMW Group Design. „ С несравнимите опит и креативност на Ханс Цимер, ние сътворяваме неповторим акустичен темперамент за нашите електрически коли. “ BMW IconicSounds Electric ще се предлага за първи път за BMW i4 през първата половина на 2022 година, а също и за BMW iX през втората половина на 2022 година При съответното съоръжение на автомобила те могат да бъдат трансферирани в него благодарение на Remote Software Upgrade.

Звуковите пейзажи, генерирани от BMW IconicSounds Electric, варират според от определените от лидера My Modes, които във версиите Personal, Sport и Efficient към този момент са налични в настоящите модели на BMW. Освен това за първи път ще бъдат показани новите My Modes Expressive и Relax, всеки със личен звуков пейзаж. В електрифицираните BMW M Автомобили се употребяват разновидности на BMW IconicSounds Electric, които са особено създадени за тях.

Иновативни звуци за електрифицираните модели на BMW

За BMW акустичното усещане на колите постоянно е било доста значимо. Акустичните инженери от BMW Group работят върху синтетично генерирани звуци за електрически коли от 2009 година, с цел да подсигуряват, че пешеходците и велосипедистите са осведомени за приближаващия се автомобил. В допълнение към акустичната отбрана на пешеходците, показаното през 2014 година BMW i8 към този момент има изкуствено генериран интериорен тон. Дори и в чисто електрически режим той основава звукова връзка сред автомобила и лидера, който е привикнал с шума, генериран от стандартните задвижвания. Звукът на електрическото задвижване на BMW i8 е въодушевен на първо място от функционалността на неговия електродвигател. Пътят към изцяло ново звуково изражение минава през акустичната отбрана за пешеходци, показана през 2019 година за хибридните модели на първокласните седани на BMW Серия 7 до BMW IconicSounds Electric.

BMW IconicSounds Electric започва като партньорство сред BMW Group и композитора Ханс Цимер, притежател на награди Грами и Оскар, с цел да се създаде революционен звуков дизайн и концепции за електрическия авто парк на BMW по този начин в последна сметка да се стигне до звуците на подвижността на бъдещето. Това развиване води до практично и новаторско потребление на звуци за серийни коли на бъдещето, които основават прочувствена връзка сред автомобила и лидера. „ Ние сътворяваме звуци, които акцентират хубостта и технологичността на нашите коли и въодушевяват хората “, споделя Ренцо Витале, Creative Director Sound на BMW Group.

Партньорството с Ханс Цимер

В лицето на Ханс Цимер BMW Group съумя да притегли извънредно умел и неведнъж отличаван сътрудник, чиито награди обгръщат четири десетилетия. Страстта му към BMW стартира още като дете, както си спомня Ханс Цимер: „ Винаги съм бил запалянко във връзка с BMW. Като дете познавах, че майка ми се прибира, по звука на нейното BMW. Много съм благополучен, че имам опцията да оформя звука на бъдещите електрически модели на марката и да основа страсти за електрическото шофиране на бъдещето. " Като дълготраен другар на марката, Цимер усеща нуждата да се включи интензивно в разработките на звуковия дизайн за BMW.

Оттогава, като композитор и куратор на BMW IconicSounds Electric и разнообразни планове за звуков дизайн, Ханс Цимер способства със своя опит в звуковия дизайн за електрическите коли на BMW. През ноември 2019 година, дружно с Ренцо Витале, той показва новия Start/ Stop Sound за моделите на BMW с чисто електрически и Plug-in хибридни задвижвания. Този тон за подготвеност провокира очакване за напълно електрическа и затова подвижност с нулеви местни излъчвания още от началото на всяко пътешестване.

Проектът BMW IconicSounds Electric е основан на изцяло интернационално съдействие със записи от студиата на Цимер в Лос Анджелис и Лондон, звуковата лаборатория на BMW в Мюнхен и доста виртуални сесии. „ За мен е чест да мога да работя с BMW “, споделя Ханс Цимер. „ Това е неповторима опция освен да помогнем за оформянето на звука на бъдещите електрически коли, само че и да повлияем на звука на градовете на бъдещето. ” Композиторът е въодушевен да бъде част от този план: „ За първи път след индустриалната гражданска война, имаме неповторимата опция да оформим по нов метод и да дефинираме отначало звуците на нашите градове “, сподели Цимер. "И освен това не сме лимитирани от механични граници. "

Електрическата подвижност като база за преоткриването на звука на задвижването

Трансформацията към електрическа подвижност води до смяна на парадигмата във връзка с нейния тон. За разлика от колите с стандартно задвижване, при които процесът на горене в мотора е съпроводен от звук, електрическите задвижвания работят съвсем тихо. Тяхната редуцирана звучност на задвижването също по този начин е съвсем идентична при множеството мотори.

Преминаването от мотор с вътрешно горене към електрически мотор предлага на звуковите дизайнери неповторимата опция изцяло да преоткрият акустичното усещане на автомобила. Можете да създавате звукови пейзажи, които оказват помощ да извършите преживяването от устойчивата подвижност още по-интензивно, по-уникално и с по-силно наличие. С BMW IconicSounds Electric и съдействието с Ханс Цимер този капацитет се употребява по неповторим метод.

По принцип тишината на електрическото шофиране основава невиждано равнище на комфорт. В същото време безшумното придвижване има и дефекти Акустичната противоположна връзка при придвижването на педала на газта е обикновен съставен елемент за прочувствено прекарване в интериора на автомобила.

Освен това акустиката на колите е и аспект на сигурността. Следователно производителите са законово задължени да оборудват своите електрически коли с по този начин наречената Acoustic Vehicle Alert System. Звукът, предаван в околната среда, има за цел да обърне вниманието на пешеходците и велосипедистите към приближаващия се електрически автомобил. Акустичната отбрана за пешеходци за електрифицирани коли от BMW генерира тон, който има характерен предупредителен резултат, без да нарушава акустичния комфорт на пасажерите.

Звуците на BMW IconicSounds Electric са проектирани с мисъл за реакцията на лидера, както и с финес и грациозност, които оферират на лидера достоверно и прочувствено преживяване, основано на връзката и взаимоотношението им с автомобила. При създаването на звуците, които се чуват в интериора на електрифицираните модели на BMW, се обръща внимание лидерът да не е покрит от звука, а да се управлява от него.

My Modes: звукът като част от цялостното потребителско преживяване

В рамките на съответния за модела характерен звуков набор, в моделите с чисто електрическо задвижване на BMW звукът на задвижването се разпростира по характерен метод, който може да бъде определен от My Modes. С My Modes в интериора на автомобила се основава изцяло потребителско преживяване, основано на желанията на лидера. Едновременно са адресирани няколко сетива, тъй че лидерът и неговите спътници да изживеят неповторими моменти. В My Modes, които могат да бъдат задействани с бутон на централната подпора, голям брой функционалности на автомобила се комбинират и координират, в това число звукът на задвижването.

С BMW IconicSounds Electric, диференцирането на звука на задвижването сред другите My Modes става още по-отчетливо. „ Всеки режим My Mode акцентира разнообразни аспекти в характера на автомобила и това може да се чуе и в звука “, изяснява Ренцо Витале. В My Mode Personal, който е общоприетата конфигурация в BMW iX, както и My Mode Comfort в BMW i4, BMW IconicSounds Electric основава главно акустично въодушевление със кълбовиден звуков модел и доста тонални съставни елементи, които показват прогресивния и самостоятелен темперамент на автомобила.

В същото време транспарантният тембър улавя висококачествената хармония на дизайна в акустична форма. Звуковите характерности, които могат да се усетят в интериора в режим Personal или Comfort, също образуват базата за звука при шофиране, предаван на открито като част от акустичната отбрана на пешеходците.

Звуковите пейзажи, основани за My Modes, са формирани от разнообразни, частично обичайни, частично изцяло нови форми на разрастване на звука. В основата са човешки гласове и типичен принадлежности. Но за генериране на тонове се употребяват и механични звуци и необикновени комбинации. Така да вземем за пример в звука за My Mode Comfort в BMW i4 участват женски гласове и звукът на струна за китара, трептяща в стъклен цилиндър, изяснява Ренцо Витале: "По този метод ние пренасяме качествата на електрическото задвижване в самостоятелен, характерен за BMW звуков пейзаж. "

Хармоничният, грациозен тон в My Mode Personal или Comfort контрастира с акустичното усещане в режим Sport, която се концентрира доста повече върху дейното преживяване при шофиране. Звуковият пейзаж в този режим дава на лидера ясна акустична противоположна връзка за разгръщането на мощността на задвижването и настоящото положение при шофиране с очебийно наличие и изключително динамична модулация. Емоционалното преживяване от спортното шофиране е подкрепено и от подобаващия акустичен съпровод.

Акустичната противоположна връзка е изцяло потисната единствено в My Mode Efficient. В този режим тишината на задвижването акцентира решението на лидера да кара изключително дейно. Ако желае, лидерът може също да деактивира звука за шофиране в другите My Modes в менюто на системата за ръководство iDrive.

Два нови My Modes с самостоятелни звукови пейзажи

Със старта на BMW IconicSounds Electric за първи път ще бъдат показани още два My Modes. Новите настройки Expressive и Relax също са свързани с самостоятелни звукови пейзажи. Те изключително интензивно способстват за цялостното прочувствено преживяване по време на шофиране.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР