BMW M GmbH разширява гамата от модели на своите High-Performance

...
BMW M GmbH разширява гамата от модели на своите High-Performance
Коментари Харесай

Първото BMW M3 Туринг

BMW M GmbH уголемява гамата от модели на своите High-Performance коли в премиум междинния клас с един спомагателен вид на каросерията. Първото BMW M3 Туринг комбинира неподправено спортно чувство с изключително самостоятелен темперамент и разширени функционални благоприятни условия. Неговата задвижваща технология е напълно ориентирана към вълнуващата динамичност и включва разновидността на редовия шестцилиндров мотор с мощ 375 кВт/ 510 к.с. и технология M TwinPower Turbo, осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic и системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Най-новият модел на моделното семейство ще се предлага единствено като BMW M3 Competition Туринг с M xDrive (среден разход на гориво: 10,4 – 10,1 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 235 – 229 г/км съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: – ). Гъвкавият интериор обезпечава самостоятелен профил на първото BMW M3 Туринг. Това дава нови благоприятни условия да се насладите на типичната за М динамичност във всекидневието. Модерни акценти в региона на ръководството и свързаността слага новият BMW iDrive с BMW Curved Display.

Четвъртият вид на каросерията след Седан, Купе и Кабриолет на моделното семейство BMW M3 и BMW M4 продължава моделната атака във връзка 50-годишния празник на BMW M GmbH. Сцената за международната премиера на BMW M3 Туринг ще бъде Goodwood Festival of Speed през юни 2022 година Поръчките ще са вероятни от септември 2022 година, въвеждането на пазара на BMW M3 Туринг започва с началото на производството през ноември 2022 година. Моделът ще се създава дружно с BMW M3 Седан в завода на BMW Group в Мюнхен.



Индивидуална автомобилна идея с ексцентричен дизайн

С първото BMW M3 Туринг типичната за M композиция от динамичност, пъргавост и точност се осъществя поредно с неограничена склонност за всекидневието и за пътувания на дълги дистанции. Екстравагантният външен дизайн ясно акцентира самостоятелната идея на автомобила. Той обезпечава ясна диференциация в границите на моделното семейство и неповторима в сегмента динамична визия. Ясно завършените повърхности и атлетичните форми алармират за изключителния динамичен капацитет на BMW M3 Туринг също като характерните за М дизайнерски детайли, които са поредно ориентирани към функционалните условия във връзка с охлаждащия въздушен поток и аеродинамичния баланс. Те включват преди всичко отвесната, бъбрековидна решетка без рамка, огромните странични въздухозаборници, мощно моделираните арки на калниците и необятно изпъкналите странични прагове, които в композиция с детайлите на предната и задната ризница образуват гланцирано черна лента, която обгръща целия автомобил. присъщи са и М хрилете на предните странични панели и интегрираните отляво и отдясно в задната ризница двойни ауспухови накрайници на изпускателната система. Независимо от определения цвят на каросерията покривът на BMW M3 Туринг серийно е в гланцирано черен цвят. В същия цвят са и серийните дъги на покрива, както и характерният за модела спойлер на покрива, прочут като Gurney. Като алтернатива се оферират покрив в цвета на каросерията, както и M Carbon екстериорен пакет.

Редови шестцилиндров мотор с високооборотни характерности

Разработеният за Competition моделите вид на редовия шестцилиндров мотор с технология M TwinPower Turbo развива оптималната мощ от 375 кВт/510 к.с. и оптимален въртящ миг от 650 Нм. Трилитровият елемент се отличава с типичните за М високооборотни характерности и линейното разрастване на мощността до високите равнища на натоварване. Той е базата за задвижващия елемент на новия спортен автомобил BMW M4 GT3. Охладителната система и снабдяването с масло са пригодени за високите надлъжни и странични ускорения при шофиране по спортна писта. Специфичната за М изпускателна система с клапи с електрическо ръководство обогатява динамичното преживяване с изключително прочувствения тон на задвижването. Двигателят подава мощността си към осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, която предлага избор сред три стратегии за превключване и може да се ръководи с лостчетата на кормилото. Мощността доближава до пътя посредством системата за задвижване на четирите колела M xDrive, която е комбинирана с Активен М диференциал откъм гърба. Ситуативното систематизиране на мощността към четирите колела усъвършенства сцеплението, както и пъргавината и стабилността по курса на BMW M3 Competition Туринг с M xDrive, което форсира от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек.. Ускорението от 0 до 200 км/ч лишава 12,9 сек. С опционалния M Driver’s Package електронното ограничаване на скоростта може да се увеличи от 250 км/ч на 280 км/ч. От менюто Setup лидерът може да избере както базовата конфигурация 4WD, по този начин и режима 4WD Sport, при който подаването на повече мощ към задните колела се усеща още по-интензивно. При деактивирана система за непоклатимост DSC (Динамичен надзор на стабилността) е разполагаем и режимът 2WD за чисто задно задвижване.

Идеален баланс сред динамичност и комфорт при дълги пътувания

Технологията на окачването, съобразена както с мощностната характерност на задвижването, по този начин и със характерната автомобилна идея на BMW M3 Туринг, обезпечава съвършен баланс сред спортна динамичност и убеден комфорт на возене във всекидневието и при дълги пътувания. Тя е усъвършенствана в елементи по време на интензивни тестови карания на спортни писти, както и по междуградски пътища и в градския трафик. Пъргавината, динамичността и прецизността се усъвършенстват с помощта на високата резистентност към извъртане на структурата на каросерията и закрепването на окачването. Допълнителна оптимизация е реализирана посредством характерни за модела греди в дъното на каросерията и укрепване на багажното поделение. Както предното окачване с двойни носачи и пружинна стойка, по този начин и петраменната структура откъм гърба се отличават със характерна за М кинематика и комбинират олекотената структура с изключително висока издръжливост. Серийното съоръжение на BMW M3 Туринг включва и Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство, както и кормилно ръководство M Servotronic с изменчиво предавателно число. Интегрираната спирачна система разрешава реализирането на две характерности на чувството на педала на спирачките. Като опция на серийната M Compound спирачна система като алтернатива се предлага M Carbon керамична спирачна система. Серийното съоръжение включва и ковани М алуминиеви джанти с размери 19 инча начело и 20 инча откъм гърба, които опционално могат да бъдат комплектовани с Track гуми. Системата за надзор на стабилността DSC е оборудвана с интегриран в ръководството на мотора надзор на сцеплението. Освен M Dynamic Mode BMW M3 Туринг серийно се оборудва и с функционалността M Traction Control. С нея в режим 2WD на M xDrive лидерът може да въздейства на 10 степени на праговете на интервенция на контрола на сцеплението, с цел да може при динамично шофиране по завои на спортната писта деликатно да се приближи до граничния режим на динамичността на ръководството.

Състезателно чувство в кокпита, висока еластичност в задната част

Серийният BMW Curved Display в BMW M3 Туринг дава нова интерпретация на съсредоточеното върху динамичността преживяване в кокпита. Напълно цифровата композиция от знаци се състои от 12,3-инчов информативен екран и надзорен екран с диагонал 14,9 инча, които са ситуирани под общо, извито към лидера стъкло. Информационният екран зад кормилото изобразява всички значими за пътуването данни с съвременна графика и характерен за М жанр. На началния екран на контролния екран е допустимо изобразяването на характерни за М Widgets с информации за настройките на автомобила и положението на гумите. Опционално се предлага BMW Head-Up екран, също със характерна за М графика. Серийното съоръжение на BMW M3 Туринг включва и М Спортни седалки с електрически регулировки включително функционалност Памет и затопляне, както и кожена тапицерия Merino. Уникална симбиоза сред спортно чувство, олекотена структура, първокласна направа и комфорт при дълги пътувания оферират опционалните M Carbon предни седалки вид „ корито “. Използването на армирана с въглеродни влакна пластмаса (CFRP) за структурните детайли на седалката и облегалката, както и отворите в региона на страничните бордове и под подглавниците обезпечават намаление на тежестта с 9,6 кг в съпоставяне със серийните М Спортни седалки. В задната част на BMW M3 Туринг разполагаем на пасажерите са три пълноценни места за седене. Облегалката на задната седалка се сгъва в съответствие 40: 20: 40. При сгъването на обособени или всички детайли според от потребностите вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 500 до 1 510 литра. Серийното съоръжение включва и автоматизирано задвижване на задния похлупак и отварящо се настрана задно стъкло. Отделението за движимости под дъното на багажника предлага място за щората на багажното поделение и за разграничителната мрежа. Като алтернатива се оферират автоматизирано издигащи се релси против плъзгане на товарите, които не разрешават багажите ви да се пързалят при динамични обстановки на пътя.

Серийни M Drive Professional и навигационна система BMW Maps

Серийното съоръжение за комфорт на BMW M3 Туринг включва тризонова автоматизирана климатична апаратура, BMW Live Cockpit Plus в това число навигационна система BMW Maps, Вътрешно осветяване, HiFi озвучителна система, както и пакет огледала. Много разнороден е и изборът от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Предупреждението за удар начело, функционалността Speed Limit Info с знак за възбраните за изпреварване, Предупреждението за овакантяване на лентата и Контролът на дистанцията при паркиране са част от серийното съоръжение. Опционално се оферират Асистент за шофиране Professional включително Асистент за завиване и водене в лентата, Активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go, Разпознаване на светофари и интензивно навигационно водене, както и Асистент за паркиране с Асистент за придвижване на заден ход. Сред характерните за М системи за ръководство са бутонът Setup за пряк достъп до опциите за настройки на мотора, окачването, спирачната система и M xDrive. Могат да бъдат запаметени две цялостни настройки на автомобила, които да бъдат задействани с М бутоните на кормилото. Серийната система M Drive Professional с изключение на M Traction Control включва и M Drift Analyser и M Laptimer. С бутона M Mode на междинната подпора може да се въздейства на интензивностите на асистиращите системи, както и индикациите на осведомителния екран и Head-Up екрана. В BMW M3 Туринг разполагаем са настройките ROAD, SPORT и TRACK. Напредничавата цифровизация на BMW M3 Туринг се показва от автомобилното преживяване BMW iDrive от най-ново потомство. То е основано на BMW Operating System 8 и посредством BMW Intelligent Personal Assistant и BMW Curved Display е поредно ориентирано към интуитивно взаимоотношение сред лидера и автомобила посредством гласови команди и тъч ръководство. Новото BMW iDrive разрешава индивидуализация с BMW ID и My BMW App, както и използването на Personal eSIM в автомобила. Серийното съоръжение включва и Smartphone-Integration за Apple CarPlay® и Android Auto™. Съвместимата с 5G антена обезпечава оптимална съгласуваност.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР