BMW и подразделението на Volkswagen - Audi, са спрели временно

...
BMW и подразделението на Volkswagen - Audi, са спрели временно
Коментари Харесай

BMW и Audi спряха железопътните доставки на автомобили за Китай

BMW и подразделението на Volkswagen - Audi, са спрели краткотрайно железопътните доставки на коли от Германия за Китай в резултат на войната в Украйна, осведомиха автопроизводителите през днешния ден.

И двете компании създават множеството си коли в Китай, където е най-големият авто пазар в света, избран дял от тях се внася от Европа с железопътен или корабен превоз.

Миналата година BMW е доставила 846 237 автомобила BMW и MINI на китайски клиенти, до момента в който доставените от Audi коли доближават 701 289.

“BMW е спряла целия железопътен превоз през Русия неотложно след началото на войната. Износът за Китай се прави с кораби,” е декларирал представител на BMW пред CNBC.

Audi също е спряла железопътния експорт до и от Китай и Русия чрез Транссибирската железница неотложно след съветската инвазия в Украйна, е декларирал представител на компанията майка Volkswagen.

“В момента изследваме дали е допустимо да се реализират железопътни доставки по южния маршрут в бъдеще,” е допълнил представителят.

През март от Audi оповестиха, че поради войната в Украйна поправят производството в завода си в Унгария, който обезпечава огромна част от износа на компанията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР