BMW Group и китайският производител Great Wall Motor подписаха споразумение

...
BMW Group и китайският производител Great Wall Motor подписаха споразумение
Коментари Харесай

BMW Group и Great Wall Motor сключиха сделка за производство на електроавтомобили

BMW Group и китайският производител Great Wall Motor подписаха съглашение за производството на електрически коли MINI в Китай от 50:50 Joint Venture. В рамките на събитие за самостоятелното и обвързвано шофиране в Берлин с присъединяване на министър-председателя Ли Къцян и федералния канцлер Ангела Меркел BMW Group и Great Wall Motor се споразумяха за основаването на новия Joint Venture " Spotlight Automotive Limited " за създаването и производството на електрически коли в Китай. Освен електрически коли MINI този Joint Venture ще създава и електрически автомобили за Great Wall Motor. Основаването на новата компания предстои на утвърждение от съответните китайски управляващи и привършване на процедурата за комерсиалната регистрация. Съвместната компания ще е основана в провинция Дзянсу, където сътрудниците взаимно ще изградят най-модерна индустриална мощ.


Производството на бъдещите изцяло електрически коли на MINI в Китай, най-големият международен пазар за електрическа подвижност, е централен детайл на стратегическото развиване на MINI в границите на тактиката на NUMBER ONE > NEXT на BMW Group. Заедно със старта на производството на първото изцяло електрическо MINI в главния цех на марката в Оксфорд, това е друга значима стъпка в посока електрическото бъдеще на марката MINI.

BMW Group е твърдо решена да продължи сполучливото съдействие с откритата дистрибуторска конструкция и каналите за дистрибуция в Китай и не възнамерява да построи спомагателна дилърска организация в Китай за бъдещи електрически коли MINI от това взаимно дружество. Съвместното дружество е концентрирано върху доставката, създаването и производството на електрически коли за китайския пазар.



Както бе оповестено, BMW Group ще продължи да уголемява своето взаимно дружество BMW Brilliance Automotive (BBA) в Китай с колегата си Brilliance. През последните години BBA се трансформира в крайъгълен камък за триумфа на марката BMW на нейния максимален пазар. През 2017 година на клиентите в Китай са доставени към 560 000 автомобила BMW – повече, в сравнение с общо на идващите два най-големи пазара - Съединени американски щати и Германия. Две трети от всички продадени коли в Китай са създадени от BBA през предходната година. През 2017 година Китай е четвъртият по величина пазар за MINI с продадени към 35 000 екземпляра. Това акцентира спомагателния световен капацитет на марката, който сега се подкрепя доста от взаимното дружество с Great Wall Motor.

Увеличаването на производството на най-големи пазари няма да докара до надлежно понижаване на производството в други фабрики. В случая става противоположното: макар че да вземем за пример производството на BMW в Китай и Съединени американски щати се е нараснало доста сред 2007 и 2017 година, през този интервал производството в Германия също се е нараснало с близо една четвърт до към 1,15 милиона автомобила годишно. Подобна тактика за разширение може също доста да форсира развиването на марката MINI, без да слага под въпрос уговорката на BMW Group в Обединеното кралство, където компанията направи обилни вложения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР