БМФ Порт Бургас“ ЕАД отбеляза Световния ден по безопасност и

...
БМФ Порт Бургас“ ЕАД отбеляза Световния ден по безопасност и
Коментари Харесай

Засадиха дръвчета на територията на бургаското пристанище

" БМФ Порт Бургас “ ЕАД означи Световния ден по сигурност и здраве при работа като постави основите на нова  традиция  - засаждане на дръвчета на територията на пристанището. Първите четири дръвчета засадиха изпълнителният шеф на БМФ " Порт Бургас " Борис Балев, регионалният шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков, началникът на Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на населението комисар Васил Василев и най-младият служащ в предприятието Галин Димитров.

В Бургас Световният ден по сигурност и здраве при работа – 28 април,  се отбелязва тържествено за първи път. В навечерието на празника на  особено проведена церемония  БМФ " Порт Бургас "   показа дейностите и вложенията, посредством които подсигурява сигурността и здравето на своите служащи и чиновници. Официални посетители на церемонията бяха регионалният шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков, Красимир Стойчев – зам.-кмет в община Бургас, Живко Янакиев – шеф на Бюрото по труда, Александър Илиев – шеф на Изпълнителна организация " Морска администрация " – Бургас, Ивайло Иванов – шеф на Териториална дирекция  " Пристанищна инфраструктура ", Георги Паздеров – шеф на РЗИ-Бургас, зам. шефът на  районната здравна организация Вергиния Цанова и представители на Клуба на моряка в Бургас. 

" Отговорността при трудова акцидент е двустранна – служащи и работодатели са подвластни един от различен ", показа своят адвокатски опит регионалният шеф Вълчо Чолаков. Той приветства концепцията на БМФ " Порт Бургас " да трансформира в традиция отбелязването на този ден и по този метод да изпраща особено обръщение на всички компании в региона.

 БМФ " Порт Бургас " е концесионер на терминалите " Изток 2 " и " Запад " от 2012 година Досега в активността на сдружението са вложени близо 70 млн. евро. Изградени са нови складови площи, спомагателни железопътни коловози, положени са нови пътни настилки, закупено е ново високотехнологично съоръжение.  Всички осъществени вложения са ориентирани към реализиране на главната цел на компанията – повишаване размера на товарите и обезпечаване безвредни и здравословни условия на труд. В региона на сигурността сдружението непрестанно внедрява нови подходи и модерни практики.  През последната година е  освежен центъра за професионално образование, въведени са нови специалности и стратегии, които основават подготвени фрагменти за бъдещото развиване на компанията. От 2012 година до момента работните места в сдружението са увеличени с повече от 50%., а 20% от целия екип е на междинна възраст под 30 години.

Инвестициите в двата пристанищни терминала не престават, а с тях ще се усилва и броят на работните места. В момента  се построява нова работна площадка за обработка на ро-ро товари с повърхност от 100 хиляди кв. м Изграждат се 3 нови корабни места, 2 от които с дължина от по 120 м и дълбочина 8 м, а третото – с дължина 220 м и дълбочина 12,28 м. Очакваната инвестиция е 38 млн. евро.

" Специализацията на пристанищните терминали, модернизацията на товаро-разтоварната техника и усъвършенстването на организацията на работните процеси е главен приоритет на " БМФ Порт Бургас “ ЕАД и е от първостепенно значение за  обезпечаването на качествени пристанищни услуги и повишението на конкурентноспособността на компанията ни. Новите технологии, разширяващите се браншове и измененията в организацията на труда вървят ръка за ръка с мисълта за индивида, здравето му и неговата сигурност. От началото на своята активност нашата компания поставя огромни и забележими старания в региона на сигурността.  Основна цел на екипа и управлението на сдружението е чрез всички благоприятни условия да идентифицираме ясни цели за подобряването изискванията за сигурност при работа. Полагаме старания за целеустремено създаване на просвета и образуване на държание за  попречване и понижаване рисковете на работното място. “, сподели по време на церемонията Светла Петрова, Инспектор БЗР и координатор качество в " БМФ Порт Бургас “ ЕАД.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР