Бляскавото настроение остава химера предвид факта, че голяма част от

...
Бляскавото настроение остава химера предвид факта, че голяма част от
Коментари Харесай

Коледата невъзможно скъпа? Дори елхите бележат скок на цените

Бляскавото въодушевление остава фантазия поради обстоятелството, че огромна част от българите не могат да си разрешат освен дарове, само че и естествена софра.

Поскъпването на торовете и почвените смеси ще даде отражение върху цените на елхите, които напълно скоро ще се появят в разсадници и пазари. Очакваното нарастване е сред 15 и 20% по отношение на предходната година, като най-предпочитаните живи дръвчета, които са високи към 1 метър, ще се търгуват сред 45 и 50 лв. според от типа. Дребни, екзотични за нашите географски ширини иглолистни представители, могат да нахвърлят 100 лв., разяснява търговци пред Българска телеграфна агенция.



Според Людмил Манолов, който от години се занимава с продажбата на коледни дръвчета, сребърен смърч и ела още веднъж ще преобладават предлагането, като най-високите и остарели живи дръвчета могат да доближат до 150 лв. за брой.

По-скъпи са елхите и в прилежаща Гърция. Търговците там регистрират, че внезапно понижава пазаруването на коледна декорация на ток, най-вероятно, поради високите цени.



На фона на инфлацията, повечето българи възнамеряват да лимитират визитата на заведения за хранене, покупката на мебели и нови облекла. Независимо от повишаването на живота, потребителите няма да се откажат от празничното извършване на покупки: 70% от тях ще пазарят. само че близо  31 на 100 ще отделят по-малко средства за дарове. Повечето хора възнамеряват да похарчат сред 200 и 400 лева за коледни покупки, оповестява Нова тв.

Покачване на цената ще има и на обичайното кисело зелце, месото и саламите. За топлото и тока не разясняваме.

Днес излезе статистиката, че огромен % от хората у нас оцеляват благодарение на така наречен бързи заеми. Което е много тъжно. Защото приказваме за работещи хора.

Ясно е към този момент, че цените у нас се качват не толкоз, поради разноските на производителите или цените на суровините, а поради безумната далавера. Факт е, че даже в Гърция цените на стоките са по-ниски. По-евтино е в Турция, Македония, Сърбия. У нас етикетите се сменят безусловно всеки ден, разяснява продавачка от огромна хранителна верига.

Дано най-малко да сме здрави. Че не е добре да попадаме в болница. Не можем да си го позволим - нито прочувствено, нито финансово. И да ни е топло на душата. Да имаме положителни другари и топлота вкъщи. Другото - другото все ще се подреди. Надяваме се...

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР