След петрола Русия вероятно създава сенчест флот за износ на

...
След петрола Русия вероятно създава сенчест флот за износ на
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия създава сенчест флот за износ на втечнен природен газ

След петрола Русия евентуално основава горист флот за експорт на полутечен газ, написа Bloomberg, представена от " Фокус ".

В месеците, последвали нахлуването в Украйна и наложените в отговор наказателни западни ограничавания, Русия събра флот в сянка, който да транспортира нейния нефт по света. Сега има от ден на ден доказателства, че Москва е почнала да прави същото и с втечнения природен газ.

Газът е от основно значение за проектите на Кремъл да усили износа, да попълни държавната хазна и да финансира военната си машина - само че за това е нужен по-голям дял от международния пазар на полутечен природен газ, откакто тогавашната печеливша търговия с газопроводи в Европа е съвсем прекратена.

Досега проектите за разширение са възпрепятствани от глобите на Съединени американски щати, които не позволяват задгранични компании и стопират доставката на профилираните, подготвени за работа в ледовете кораби, които са жизненоважни за постигане до арктическите уреди.

Според Equasis, световна база данни за корабоплаването, собствеността върху минимум осем кораба е била трансферирана на малко известни компании в Дубай през последните три месеца. Четири кораба са от ледови клас и към този момент са получили позволение от Москва да преминат през съветски арктически води това лято.

Детайлите са поразително сходни на маневрите за основаване на горист петролен флот, в това число потреблението на непрозрачни компании и кораби, толкоз остарели, че нормално биха били изведени от употреба.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР