Блокирането на слънчевите лъчи и едновременното поддържане на светлина и

...
Блокирането на слънчевите лъчи и едновременното поддържане на светлина и
Коментари Харесай

ИНТЕЛИГЕНТЕН ПАНОРАМЕН ПОКРИВ SOLARBAY: С ГРИЖА ЗА ПЪТНИЦИТЕ

Блокирането на слънчевите лъчи и едновременното поддържане на светлина и подобаваща температура в купето не е елементарно с обичаен стъклен покрив. Това е допустимо в Renault Rafale E-Tech full hybrid и Scenic E-Tech electric, оборудвани с новаторски панорамен покрив с интелигентно затъмняване, който поддържа приятна вътрешна температура както през лятото, по този начин и през зимата. Покривът Solarbay е взаимна разработка на Renault и Saint-Gobain и основна характерност на философията „ коли за живота “, която марката поддържа. Ан-Клое Корт, продуктов водач за Scenic E-Tech Electric, и Грегъри Лоне, продуктов управител на Rafale, ни описват по какъв начин Solarbay е планиран да носи наслаждение на всички в автомобила.

Когато обедното слънце напече стъкления покрив, единственият метод да се предпазиш от лъчите и горещината, е да издърпаш добре познатата щора. Но Solarbay, матовият панорамен покрив от ново потомство в новите Renault Rafale и Scenic E-Tech Electric, оставя щорите в предишното.



„ Ние в Renault прилагаме непрестанно нововъведения, с цел да подобряваме живота в нашите коли и стандартите за комфорт на нашите клиенти. Solarbay е умна, високотехнологична характерност, която прави тъкмо това. “

Ан-Клое Корт, продуктов водач, Scenic E-Tech Electric

Изборът е ваш

Оставете слънцето да грее вътре – или да остане извън, само че да влезе светлината: главната задача на матовия покрив Solarbay е толкоз елементарна. И я извършва по елементарен, бърз и образован метод.

Лесен: ръководи се благодарение на бутон, ситуиран на тавана, който лидерът и пасажерът начело могат да доближат, или с глас посредством Гугъл Assistant – което могат да вършат всички пасажери, в това число тези откъм гърба.

Бърз: този панорамен покрив е дълъг над един метър, само че се замъглява или изсветлява напълно за по-малко от пет секунди. И го прави със жанр, с съвременна, фина и ефектна „ вълна “, която минава през деветте стъклени сегмента.

Интелигентен: може да се замъгли напълно или не: „ Solarbay може да се превключва на четири позиции: напълно транспарантен, напълно непрозрачен, транспарантен начело и непрозрачен откъм гърба и противоположното “, акцентира Грегъри Лоне, продуктов управител на Renault Rafale.

Хората, които най-вече ще се възползват от новаторския Solarbay, са тези в Rafale или Scenic. Водачът несъмнено, който не би трябвало да се протяга, с цел да дръпне щората, когато слънцето е прекомерно блестящо, само че и пасажерите откъм гърба – изключително децата. Те могат да играят или да спят, предпазени от слънцето, а лидерът и пасажерът начело могат да се любуват на светлината, когато задната част е затъмнена, а предната е оставена транспарантна.

Преимущества отвред

Интелигентният панорамен покрив Solarbay също поддържа удобна вътрешна температура. Както споделя Ан-Клое Корт - „ Solarbay не просто не позволява слънчевите лъчи: той също поддържа температурата вътре постоянна. Поради другите стъклени пластове няма значение дали на открито е -5°C или +30°C: температурата вътре ще бъде същата! ” Така че възприятието да влезеш във фризер през зимата и сауна през лятото също остава в предишното.

За да реализира това, Solarbay автоматизирано превключва в непрогледен режим, когато изключите мотора и излезете от автомобила. След това, когато се върнете, ще превключи назад към настройката, в която е бил при излизането ви – не е належащо деяние. Отново – елементарен, бърз и образован.

Solarbay има две спомагателни прерогативи: защото щората към този момент я няма, таванът е с 3 см по-висок – което ще се хареса на по-високите пасажери. И автомобилът е по-икономичен: Solarbay тежи с 6 до 8 кг по-малко от обичайна моторизирана щора, което е добра вест за всеки, който заплаща на бензиностанция или зарядна станция.

Иновация за всички

Марката Renault постоянно е имала за цел да поддържа нововъведенията налични и да ги внедрява бързо в всеобщите артикули. Solarbay може да е свръхмодерна технология, само че не е изключение от това предписание.

Матовият панорамен покрив Solarbay в Rafale E-Tech full hybrid и Scenic E-Tech electric употребява системата AmpliSky на Saint-Gobain Sekurit, основана на технологията PDLC (Polymer Dispersed Liquid Cristal). По създание тази технология употребява електрическо поле за изместване на молекули сред два стъклени пласта и по този метод замъглява покрива.

„ Renault е първият производител на всеобщи коли, който предлага тази технология, в това число двойното ръководство, опцията за делене на настройките начело и откъм гърба и ултрамодерния преход сред деветте сегмента. Марката прави тази технология налична, а нейните индикатори са във високия клас на пазара – над тези на първокласните модели. “

Грегъри Лоне, продуктов управител на Renault Rafale

Всички в Rafale и Scenic – лидерът и пасажерите, без значение дали са възрастни, младежи, деца или бебета – ще се любуват на новаторския панорамен покрив Solarbay. В най-хубавата традиция на Renault – „ коли за живота “.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР