Блокирането на преговорите за правителство начело с Мария Габриел е

...
Блокирането на преговорите за правителство начело с Мария Габриел е
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Габриел е безспорно европейско лице, европейската ѝ легитимност е в сила

Блокирането на договарянията за държавно управление отпред с Мария Габриел е резултат от проблеми с манталитета. Такава позиция изрази пред бТВ политологът Огнян Минчев.

„ Манталитет – това е единственото разумно пояснение. Това е въпрос на политически и персонален нрав. “ – разяснява той.

По думите му, у нас има ниски стандарти на обществено и политическо държание – оттова идва поредицата от неприятни изненади, подливане на вода, незабавни ултиматуми.

Той уточни като образец за сходно държание прибързването с оставката на Николай Денков до момента в който Мария Габриел беше в Букурещ на конгреса на ЕНП.

„ Когато не уважаваш колегата си, когато не осъзнаваш, че с изключение на съперник ти е и партньор… Тогава тази стилистика създава странни обстановки. “ – акцентира политологът.

Същевременно той означи, че в случай че имената на министрите не са били контрактувани, не е било редно Мария Габриел да ги огласява обществено.

По отношение обаче на настояването от страна на Политическа партия тя да се отдръпна Минчев е безапелационен, че Габриел е несъмнено европейско лице и европейската ѝ легитимност не е изтекла.

Политологът разяснява апелите от страна на ЕНП да бъде подкрепена Мария Габриел, като отхвърли обвиняванията, че това е интервенция във вътрешните ни работи. Той акцентира, че България е член на Европейски Съюз и НАТО, а светът се намира в задълбочаваща се рецесия – когато си в общественост, чиито членове разчитат един на различен за своята сигурност, „ не можеш да допуснеш сходна вакханалия и безредие в продължение на години “.

По отношение на договарянията за промените и назначенията в регулаторите и службите, Минчев показа, че дотук се постанова усещането, че едната страна страна желае да изтласка другата, която е била в ръководството – не да се търсят най-хубавите специалисти, а „ моите хора против твоите хора “.

Огнян Минчев предизвести, че има два съществени аргумента против провеждането на предварителни избори. Единият е, че политическата картина след тях евентуално ще е в случай че не идентична, то най-малко близка до актуалната. Вторият – статуквото може да бъде променено, само че в отрицателна посока посредством овластяване на антисистемни партии.

„ Не всичко се лекува с избори “, заключи политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР