Блокирахме най-лошата и незаконна инвестиционна програма, която някога е имала

...
Блокирахме най-лошата и незаконна инвестиционна програма, която някога е имала
Коментари Харесай

ГЕРБ-Видин: Спряхме светкавично и безконтролно харчене на средства от общината

„ Блокирахме най-лошата и противозаконна капиталова стратегия, която в миналото е имала община Видин. Спряхме настояванията на кмета за бърз, мълниеносен и безотговорен масраф на средства “.

Така на конференция през днешния ден общинските съветници от групата на ГЕРБ в Общински съвет – Видин обясниха отхвърли си да гласоподават така наречен капиталова стратегия на общината, което докара до поредност от словесни конфликти и обвинявания в медиите от страна на градонaчалника на дунавския град.

„ Критиките към съветниците, че поради тях се губят пари, са голословни и несъстоятелни “, разяснява регионалният координатор на ГЕРБ Александър Матеев и разясни, че в прорез със законите е средства от финансови разноски да се трансферират за настоящи разноски за поправки. Думите му бяха подкрепени и от кмета на община Ружинци Александър Александров, който изясни, че такива въпроси и уточнения по тях са дадени по време на тазгодишната среща на финансистите от общините в страната ни, в която обаче видинската администрация може би е пропуснала да взе участие.

Извън обаче некомпетентността на локални управници, от ГЕРБ показаха и фрапиращи случаи от 30-те обекта, включени в т.нар капиталова стратегия за четири милиона лв.. Така да вземем за пример за ремонт, без да е ясно в какво се показва той, на към 71-метров сектор от улица общината залага да изхарчи 230 000 лева За различен ремонт, този път на улица в квартал „ Селището “ – 100 000 лева; за ремонт на паркинга пред Спортната зала, въпреки очевидно и с просто око да няма потребност от подобен – 80 000 лв.. Сред въпросните обекти, които щели да се ремонтират, попада и неотдавна асфалтирана улица зад стадиона във Видин... „ Фрапиращи цени, даже строителството на автомагистрали излиза по-евтино “, сподели Матеев и добави, че общинските съветници от групата ще не престават да упорстват средствата да не се пропилеят безотговорно и за броени дни, а да се изготвят планове за обектите, с цел да ясно на цялото видинско поданство в какво и къде се влагат парите от налозите на хората.

По време на конференцията общинският консултант Тихомир Станчев и ръководителят на групата на ГЕРБ в Общински съвет Валери Василев обясниха и едно друго искане на кмет и община, което макар многократните отводи на съветниците при разглеждане в комисии, още веднъж и още веднъж се залага в дневния ред на няколко общински съвещания – апетитният имот при стадион „ Г.Бенковски “. „ Да дадеш на една компания да си направи склад – това не е инвестиция, както твърди кметът Ценков. Категорично отхвърляме да гласуваме сходно искане за ликвидация. Стадионът се нуждае от място за паркинг, намиращият се пазар пред него – от обновяване и също от паркинг, тъй като всяка събота там има скупчване на хиляди хора и стотици коли. Хаосът е голям и той няма да бъде решен като разпродаваме общинско имущество с много съмнителни цели “, допълниха общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР