Блокдауните и ограниченията върху доходите, последвани от скокове на цените

...
Блокдауните и ограниченията върху доходите, последвани от скокове на цените
Коментари Харесай

Реалните доходи за най-бедните семейства няма да се върнат на нивото преди COVID `до края на 2026 г.`

Блокдауните и рестриктивните мерки върху приходите, последвани от скокове на цените и Bank of England от декември 2021 година, с цел да помогне за усмиряване на инфлацията, значат заплати най-много се борят да поддържат темпото както на растежа на цените, по този начин и на възходящите разноски за заеми.

Процентът доближи своя връх предходната година над 11%, само че сега е 6,7%.

Годишният ритъм на прогнозите са, че покачванията на цените са спаднали фрапантно предишния месец.

Това се дължи най-много на най-лошото влияние върху сметките за сила от нашествието на Русия в Украйна, което отпада от изчисленията.

Въпреки това, NIESR сподели, че действителните приходи, които регистрират инфлацията, в долната половина на разпределението на приходите, ще бъдат с към 5% по-ниски през финансовата 2023/24 година спрямо годината, завършваща през март 2020 година

Това е макар покачването на междинните заплати от към 7% през настоящата година, цифра, която се чака да остане на същото равнище през идната година.

„ Повечето семейства са единствено на една заплата от това да останат бездомни “

Професор Адриан Пабст, заместник-директор по политиката в NIESR, сподели: „ По-високите действителни заплати тази година са добре пристигнал подтик, изключително за работещите фамилии с ниски приходи, които бяха най-силно наранени от Коронавирус и инфлационните шокове.

„ Но връщането към виталния стандарт отпреди пандемията ще изисква резистентен растеж на действителните заплати, в това число спомагателни нараствания на националната работна заплата. “

Последният тримесечен планиран отчет на NIESR споделя, че в случай че виталният стандарт се увеличи, и спомогне за стимулиране на „ анемичния “ стопански напредък на страната, обществените вложения би трябвало да бъдат във фокуса на идното есенно изказване.

„ Фискалното обвързване “, пред което е изправен Джеръми Хънт

Канцлерът Джереми Хънт изключи предизборните данъчни раздавания и също алармира концентриране върху намаляването на дълга.

Липсата на нови разноски или понижаване на налозите, въпреки и мъчно за доста депутати от торите, които се тормозят за местата си, ще подкрепи задачата на държавното управление да понижи на половина инфлацията тази година.

NIESR счита, че централната банка на Англия няма да би трябвало да постанова по-нататъшни нараствания на лихвените проценти отвън към този момент следените 14 поредни покачвания, като се има поради, че се чака инфлацията да продължи да понижава внезапно.

Докладът му предизвести, че макар че възходящите разноски по заеми, които изостриха шоковете върху сметките на семействата, може да са достигнали своя връх, няма изгледи лихвеният % на банката да се върне на равнището си от ерата на Коронавирус от 0,1%.

Той видя лихвения % установявайки се на равнища, близки до 3-3,5%, като първите спадове се чакат по-късно през идната година.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР