Блокчейн платформата CELLS, разработена от Новосибирския институт по програмни системи

...
Блокчейн платформата CELLS, разработена от Новосибирския институт по програмни системи
Коментари Харесай

Ростех представи блокчейн платформа, способна да замени SWIFT

Блокчейн платформата CELLS, създадена от Новосибирския институт по програмни системи (NIPS), е предопределена да сътвори система от софтуерни артикули и услуги, основани на технологията на разпределения указател.

Един от централните детайли на платформата се трансформира в цифрова система за осъществяване на заплащания в национални валути, която може да даде действителна опция на SWIFT при интернационалните сетълменти.

Според руснаците многофункционалната система обезпечава интернационалните заплащания, мултивалутни транзакции, идентификация на потребителя и предпазване на цифрова валута. Блокчейн технологията, комбинирана със сертифицирана криптографска отбрана на информацията, обезпечава високо равнище на надеждност на ИТ решението.

„ Система за цифрово заплащане, основана на блокчейн платформа, може да се употребява като пълностоен сурогат на SWIFT, осигурявайки висока скорост, сигурност и неотменими транзакции.

Системата ще направи допустимо прекосяването към сетълмент в национални валути, ще отстрани риска от наказания и ще подсигурява независимостта на националната финансова политика за участниците в клиринга “, сподели Олег Евтушенко, изпълнителен шеф на Ростех.

На базата на CELLS също са внедрени система за предпазване на данни, блокчейн платформа за основаване на уеб приложения, предпазени от хакерство и DDOS офанзиви, услуга „ дигитален паспорт “, система „ цифрови жилищно-комунални услуги “ и други решения.

Платформата обезпечава до 100 000 транзакции в секунда с опция за умножаване на продуктивността, както и предпазване и предаване на огромни мултимедийни файлове в предпазен формат в сходство със законодателните условия на Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР